La Jove Orquestra Simfònica de la Diputació oferirà un concert a Amposta després d'una estada a Rasquera

La formació està integrada per alumnat dels conservatoris de l'ens provincial a Reus, Tarragona i Tortosa

Estada de treball a Rasquera.
Estada de treball a Rasquera. | Cedida
Redacció
11 de juliol del 2023
Actualitzat a les 17:02h
La Jove Orquestra Simfònica de la Diputació de Tarragona (JOSDT), integrada per alumnat dels tres conservatoris de la Diputació a Reus, Tarragona i Tortosa, oferix dos concerts el proper cap de setmana, dissabte 15 de juliol al Teatre Auditori de Salou (TAS) i diumenge 16 de juliol a l’Auditori de la Unió Filharmònica d’Amposta, tots dos a les set de la tarda i gratuïts.
 
El director convidat per aquesta edició de la Jove Orquestra Simfònica de la Diputació és el basc Diego Martín-Etxebarria, director principal resident del Teatre de l’òpera de Chemnitz a Alemanya. Els 65 joves músics que integren l’agrupació musical aprendran amb la pràctica durant els dies de l’estada a Rasquera, que es durà a terme durant la setmana del 10 de juliol. El repertori que treballaran i que oferiran en els dos concerts inclou obres de Juli Garreta, Edward Grieg i de Txaikovski. Tots els concerts seran gratuïts i s'iniciaran a les 19 h.
 
La Jove Orquestra Simfònica de la Diputació és un projecte pedagògic de col·laboració entre els tres centres musicals de la Diputació, que permet a l’alumnat compartir una setmana d’assajos i convivència, a més de viure l’experiència de formar part d’una orquestra. L'alumnat dels conservatoris de Tarragona, Reus i Tortosa treballa conjuntament, sota la direcció d’un reconegut director orquestral, preparant el repertori dels concerts que el cap de setmana oferixen al públic.