El temps d'este dilluns: alerta per calor nocturna a la Ribera d'Ebre i Baix Ebre

Posta de sol al Delta de l'Ebre
Posta de sol al Delta de l'Ebre | Agustí Descarrega
Aguaita.cat
26 de juny del 2023
Actualitzat a les 10:44h
El Meteocat activa una macedònia d'alertes davant la diversitat del clima a Catalunya

El temps d'este dilluns serà per a tots els gustos a Catalunya -menys per aquells qui prefereixin la calma meteorològica-. El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha activat fins a tres alertes diferents en diferents punts del país. Unes, per calor i calor nocturna, mentre que altres, per la intensitat de la pluja. Amb tot, s'espera que la jornada s'enfosqueixi amb el pas de les hores, amb l'avenç de núvols baixos a la meitat nord.

Les comarques en avís pels ruixats durant la tarda són el Ripollès, la Garrotxa, Osona, el Berguedà i el Moianès, on descarregarà en forma de tempesta. Plourà també a altres zones de la meitat nord i no es descarta que es done alguna gotellada al litoral central cap a les darreres hores del dia.
 
 

La calor no treu el peu de l'accelerador

D'altra banda, pel que fa als avisos de calor, l'Alt Empordà i el Pla de l'Estany s'avançaran ja durant la nit, i costarà dormir-hi per culpa de les elevades temperatures. Amb la sortida del sol, l'avís s'estendrà al Baix Empordà i a les Terresdel'Ebre: a Ribera d'Ebre i al Baix Ebre. De manera global, però, els episodis de pluges i nuvolades faran que el mercuri caigue una mica al termòmetre català.