El temps d'este divendres: calor a les Terres de l'Ebre que poden arribar a fregar els 35°C

Tot i que serà un dia majoritàriament assolellat podria caure algun ruixat aïllat

Albada al delta de l'Ebre, en un dia calorós
Albada al delta de l'Ebre, en un dia calorós | Agustí Descarrega
Aguaita.cat
16 de juny del 2023
Actualitzat a les 10:09h
Segons el Meteocat, les temperatures aniran cap amunt i a les Terresdel'Ebre i al pla de Lleida poden fregar els 35 ºC

El temps s'estabilitza i la temperatura va cap amunt. Però no us en refieu perquè segons la nova predicció del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) este divendres tot i que serà un dia majoritàriament assolellat, encara podrà caure algun ruixat aïllat que farà la guitza a un dia de pràcticament ple estiu. 
Així, el cel estarà serè o poc ennuvolat pel pas d'algunes bandes de núvols alts i prims sobretot a partir de migdia, quan alhora creixeran algunes nuvolades al Pirineu, Prepirineu i altres punts de muntanya de l'interior del quadrant nord-est que localment deixaran el cel entre mig i molt ennuvolat.
 
 

El Pirineu, el punt més problemàtic

En aquest sentit, és possible que durant la tarda caigui algun xàfec feble a punts del Pirineu, localment moderat i amb tempesta. S'acumularan quantitats minses o poc abundants de precipitació. Pel que fa a la temperatura serà semblant o lleugerament més alta, en especial la màxima i a l'interior del terç oest. Els valors més elevats s'assoliran a l'interior de les Terres de l'Ebre i el pla de Lleida on s'acostaran als 35 ºC.

 

La visibilitat serà entre bona i excel·lent. A l'inici i final del dia el vent bufarà fluix i de direcció variable, amb predomini del terral al litoral. La resta del dia bufarà vent de component sud al litoral i prelitoral, i de components sud i oest a la resta, entre fluix i moderat. A banda d'això, fins a migdia hi haurà mestral a l'interior de les Terres de l'Ebre, així com tramuntana a l'Empordà.