1 de 10

Pere Quintana és el nou director de l'Observatori de l'Ebre

És expert en modelització hidrològica i en la seua aplicació en l’estudi del cicle hidrològic continental, la sequera, els recursos hídrics, els impactes del canvi climàtic i la relació entre l’home i el cicle de l’aigua

Pere Quintana era cap de la línia de recerca en Hidrologia Física i Canvi Climàtic. | Cedida
per Redacció, Roquetes | 26 de maig de 2023 a les 16:38 |
El patronat de la Fundació Observatori de l’Ebre ha nomenat este divendres nou director de l’ens a Pere Quintana Seguí en substitució de David Altadill Felip. Quintana era cap de la línia de recerca en Hidrologia Física i Canvi Climàtic de l’Observatori des de l’any 2008.

El nou director, el doctor Pere Quintana, és expert en modelització hidrològica i en la seua aplicació en l’estudi del cicle hidrològic continental, de la sequera, dels recursos hídrics, els impactes del canvi climàtic i la relació entre l’home i el cicle de l’aigua. És autor de 41 articles en revistes científiques internacionals i ha participat en 14 projectes i contractes de recerca nacionals i internacionals. És membre del Grup d’Experts en Canvi Climàtic a Catalunya i va coordinar l’equip de Sequeres i Recursos Hídrics del programa internacional HyMex. Llicenciat en Física per la Universitat de Barcelona (UB), és màster i doctorat per la Université Paul Sabatier de Toulouse.


L’Observatori de l’Ebre és una fundació sense ànim de lucre dedicada a l’estudi de fenòmens geofísics. Va ser creat el 1904, amb una llarga tradició en matèria d’observació geofísica i ha acumulat un gran fons documental. L’objectiu de la fundació és la gestió, promoció, foment i desenvolupament de l'Observatori de l’Ebre de Roquetes.

Des de 1991 és un centre integrat a la Universitat Ramon Llull (URL) que desenvolupa tasques de recerca i estudis de doctorat. Esta instal·lació destaca en la recerca, observació i estudi en els camps de la relació entre fenòmens solars i terrestres, la meteorologia i la geofísica, especialment en l’estudi dels impactes del canvi climàtic sobre el cicle hidrològic continental i dels impactes de l’activitat solar en el camp magnètic i la ionosfera terrestres.


Una institució centenària

Les estacions sísmiques i meteorològiques de l’Observatori de l’Ebre són les més antigues de Catalunya en actiu, com també ho son la majoria de la resta dels seus sensors de registres geofísics. Fruit de la seva llarga trajectòria, l’Observatori ha acumulat un gran patrimoni científic i un extens fons cartogràfic.

La Fundació Observatori de l’Ebre forma part del sector públic de la Generalitat i el seu patronat està presidit pel conseller de Territori, Juli Fernàndez, atès que es troba adscrita a aquest Departament.

El patronat està format pels ajuntaments de Roquetes i Tortosa, l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), la Diputació de Tarragona, l’Institut Geogràfic Nacional, el Departament de Recerca i Universitats, el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

 

Participació