Jordi Jordan i Víctor Grau fan campanya amb un tàndem pels carrers de Tortosa

Els dos candidats faran campanya a partir d’ara amb la bicicleta doble per simbolitzar la bona sintonia i la unió de les dos formacions

Avui la coalició ha parlat de millorar i augmentar la connexió de la xarxa de carrils bici i de recuperar el camí de sirga entre Ferreries i Jesús
Avui la coalició ha parlat de millorar i augmentar la connexió de la xarxa de carrils bici i de recuperar el camí de sirga entre Ferreries i Jesús | Cedida
Aguaita.cat
17 de maig del 2023
Actualitzat a les 14:12h
JordiJordan i VíctorGrau, els dos impulsors de la coalicióMovemTortosa-PSC, han arribat este matí en tàndem a la roda de premsa programada per la coalició progressista. Els dos candidats han volgut escenificar i traslladar a la ciutadana la bona relació que hi ha a la coalició. JordiJordan ha explicat que «el tàndem simbolitza la unió de les dos formacions polítiques, MovemTortosa i el partitsocialista, que volem i que farem possible el canvi que Tortosa necessita”. Víctor Grau ha afegit que amb la utilització del tàndem en la campanya la coalició “ja visualitza que volem fer les coses de manera diferent i governar de formar diferent”.

A partir d’avui els veïns i veïnes dels diferents barris i pobles de Tortosa se’ls poden trobar a qualsevol cantonada perquè tots dos han assegurat que faran campanya també amb el tàndem.

Precisament avui la coalició de progrés ha volgut aparèixer en tàndem per a presentar el seu projecte relacionat amb les bicicletes i el món de la mobilitat. Per una banda, han anunciat la millora dels carrils bicis i de la connexió entre ells “és una assignatura pendent” ha assegurat Jordan. I, per altra banda, crearan i recuperaran els camins de sirga entre el barri de Ferreries i el de Jesús, habilitant un carril, per a bicicletes i per a vianants, i espais verds en el recorregut “per a potenciar una mobilitat més saludable i sostenible, una manera de comunicació entre Jesús i Ferreries més ràpida i per a obrir-nos també al riu per la part de Ferreries i de Jesús”, ha reblat Jordan.

Per la seua part, Víctor Grau ha valorat que la bicicleta és un mitjà de transport que s’està consolidant arreu de les ciutat europees i que Tortosa no es pot quedar enrere. Ha recordat que avui dia és impossible desplaçar-se per la xarxa de carrils bici de la ciutat perquè està inconnexa i ha assegurat que la coalició treballarà per a solucionar este problema. “Volem impulsar el transport en bicicleta per compromís de la coalició, per temes mediambientals, de salut, econòmics i d’equitat”. Grau ha explicat que es buscarà afavorir la convivència entre vianants, bicicletes, patinets i vehicles, “habilitant no només carrils bici sinó també vies ciclistes, pistes de bici i senders ciclistes amb controls semafòrics i de velocitat, evitant voreres i amb una bona senyalització”.

 
EldebatelvaperdrelasenyoraRoigéperquèutilitzalamentidacomaatac,havaloratJordan
 
L’alcaldable Jordi Jordan, a pregunta dels periodistes sobre el debat de candidats del dia anterior, ha valorat que “la senyora Roigé va perdre el debat, que la senyora Roigé estava nerviosa i que la senyora Roigé, per a defensar-se, únicament sap atacar a partir de la mentida”. Jordan volgut deixar clar que “quan la senyora Roigé diu que Movem Tortosa i el partit socialista no ha firmat una coalició menteix. La nostra coalició està registrada jurídicament davant d’un notari”. I ha afegit que “és una coalició plural i transversal, com es pot comprovar a la nostra llista. Mentre que ella (Roigé), que ha firmat una coalició amb el senyor Puigdemont, ha humiliat a tota la gent de Junts per Catalunya perquè no n’ha posat ni un a la llista”. L’alcaldable, ha destacat que esta actitud de la candidata de Junts per Tortosa “demostra el tarannà d’uns, que van de forma prepotent i firmant pactes d’amagat i després els menyspreen, i, dels altres, que som clars i transparents i fem una coalició entre dos formacions polítiques i on hi ha gent representada dels dos partits”.

El debat d’ahir també va servir perquè el senyor Faura, d’ERC, deixés molt clar, segons Jordan, que “no és una alternativa a Tortosa perquè apuntalarà a la senyora Roigé sense cap tipus de problema com ha fet els últims anys”. Davant d’este fet, Jordan ha tornat a fer una crida al vot útil “tota la gent d’esquerres que vol un canvi a Tortosa, pense com pense, ha de saber que l’única possibilitat de fer-lo possible és si guanyem les eleccions des de la nostra coalició. Ahir les coses van quedar molt clares. A més fort siga el nostre resultat, més difícil serà que Faura i Roigé facen un pacte”.