El temps que ens espera este dijous: fartar-nos d'una calor que encara no toca sostre

Dissabte serà el dia en què es registraran les temperatures més altes, que seran el preludi d'un canvi de temps significatiu de cara a diumenge

Nació Digital
27 d'abril del 2023
Actualitzat a les 14:18h
Albada al Delta de l’Ebre
Albada al Delta de l’Ebre | Joel Durà (@joelduraports)
La calor encara no toca sostre i anirà pujant al llarg de les jornades vinents. Els registres han superat rècords d'abril amb més de 30 graus de màxima i la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) és que este dijous continue i inclús s'augmente, tot i que localment pot ser una mica més baixa. Quan tocarà sostre, però, serà dissabte, amb un augment notable. Diumenge ens donarà una treva i arribaran canvis molt significatius.

El que tindrem dijous, però, seran sobretot núvols, més abundants al matí i amb força presència a punts del Pirineu i Prepirineu que podran deixar algun ruixat feble o moderat localment acompanyat de tempesta. A la resta del país predominarà del sol, que també quedarà eclipsat per algun núvol. 
 

Molts núvols i algun ruixat

La situació general serà d'un cel mig ennuvolat pel pas de núvols alts i mitjans, que al centre del dia abraçaran la totalitat del territori. A més a més, a partir de migdia creixeran nuvolades al Pirineu, al Prepirineu oriental i a punts del prelitoral. També hi haurà alguns intervals de núvols baixos a trams del litoral, sobretot en els seus dos extrems, al principi i al final del dia, i també de matinada a la depressió Central. És possible algun ruixat feble i minso a punts de l'extrem nord de Pirineu, sobretot del sector oriental.
Així, la visibilitat serà bona o excel·lent en general. Malgrat tot, serà localment regular a litoral i a fondalades de l'interior de matinada i de nou al final del dia. El vent serà fluix i de direcció variable fins a primeres hores del matí i de nou a la nit. La resta de la jornada s'imposarà progressivament el vent entre fluix i moderat de component sud i est al litoral i sud i oest a l'interior, amb algun cop fort esporàdic a la Costa Brava a la tarda.