Freshly Cosmetics posa en marxa una factoria a Gandesa amb tres línies de producció

L'equip de la fàbrica està format per 15 professionals de diversos perfils

Este oli corporal que ja es fabrica i envasa des de zero a Gandesa és un dels productes estrella de la firma.
Este oli corporal que ja es fabrica i envasa des de zero a Gandesa és un dels productes estrella de la firma. | Cedida
Redacció
19 d'abril del 2023
Actualitzat a les 17:19h
La companyia Freshly Cosmetics ha posat en marxa les tres primeres línies de producció a les seues instal·lacions de Gandesa. Fins ara el centre logístic de la capital de la Terra Alta estava  dedicat a l’emmagatzematge i distribució de productes, mentre que l’empresa s’ajudava de laboratoris externs per desenvolupar les produccions que ideava el seu equip d’enginyers químics, bioquímics i biotecnòlegs. Ara, amb la Freshly Factory, un espai de 700 metres quadrats, la companyia fabricarà i envasarà des de zero en tres línies de producció, dedicades al Golden Radiance Body Oil, el seu producte best-seller, amb més d’un milió d’unitats venudes, el Vitamin C Concentrate Serum i la Bloom Orchid Face Cream, i preveu envasar més referències al llarg d'este segon trimestre de 2023.

“Ara, esta nova fabricació i envasat és un pas endavant per assolir la verticalitat en els processos d'investigació, desenvolupament i producció, passant per totes les etapes de la fabricació dels seus productes”, ha explicat l’empresa en un comunicat.

És el primer pas d'un ambiciós projecte per a fabricar i envasar gran part de les 80 referències de productes de Freshly Cosmetics. I per això s'ha adequat un espai al centre logístic de Gandesa. Esta adequació ha permès la instal·lació de tres línies de producció, amb una capacitat màxima de producció de més de 10 milions d'envasos a l'any, arribant a rendiments de producció de fins a 45 unitats per minut. A més de l'àrea de fabricació i envasat, s'ha instal·lat un petit laboratori de qualitat per a poder supervisar totes les operacions i produccions. L'obertura d'esta fàbrica de productes cosmètics es produï només uns mesos després que Freshly Cosmetics inaugurés el seu nou centre logístic de 14.000m², ara dedicat a la logística i a la producció.

"Ens permetrà incrementar la competitivitat, protegir l'R+D de les nostres fórmules, millorar la sostenibilitat i desenvolupar el teixit industrial a la Terra Alta", afirmen els responsables de la firma.

"La nova Freshly Factory és un gran pas estratègic per a Freshly Cosmetics", afirma Miquel Antolín, cofundador i CEO de Freshly Cosmetics. "És un projecte que, a més d'incrementar la nostra competitivitat, ens permetrà protegir l'R+D de les nostres formulacions innovadores, millorar la nostra sostenibilitat en produir localment i desenvolupar el teixit industrial a la Terra Alta". "Es tracta d'una fita enorme, que no podíem ni imaginar quan vam començar l'any 2016", assegura. "La Freshly Factory ens permetrà internalitzar tot el procés de fabricació, envasat i etiquetat dels productes, amb un procés automatitzat, d'alta eficiència amb el que podrem garantir la qualitat del producte", assegura.

La nova Freshly Factory ja està operativa i ja s'hi han fabricat els primers lots de productes. De moment, l'equip de la fàbrica està format per 15 professionals de diversos perfils.