El municipi de Deltebre ha celebrat este cap de setmana una nova edició de Mescla, la mostra de cuina, paisatge i turisme que s’ha fet coincidir amb el 48è aniversari de la segregació del poble. L’edició d’enguany ha marcat un rècord absolut de participació, superant per primera vegada la barrera de les 100.000 degustacions i deixant enrere les 94.751 tapes servides l’any passat.
En total, s’han servit 108.805 tapes i begudes, una xifra que consolida Mescla com una de les grans fires gastronòmiques de referència al territori i al conjunt del país. Lluny queden les 67.000 degustacions del 2022 i les 30.000 del 2021, demostrant l’evolució imparable d’un esdeveniment que cada any guanya en projecció i qualitat.
Una transformació imparable
L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha celebrat que “superar les 108.000 degustacions és una fita que fa només uns anys semblava impensable”. Segons Soler, estos resultats són “una mostra clara de com Mescla ha crescut en qualitat, en participació i en projecció, i de com Deltebre continua avançant en la seua transformació imparable”.
“Esta fira és orgull de poble, aparador del nostre paisatge i de la nostra cuina, i també expressió viva d’un municipi que avança a gran velocitat”, ha afegit l’alcalde, que ha volgut agrair especialment el paper de comerços, empreses, productors, restauradors, patrocinadors, col·laboradors i voluntariat, que han fet possible esta edició històrica.
Estrelles Michelin i novetats d'èxit
Mescla 2025 ha comptat amb cinc cuiners amb Estrella Michelin, més d’una vintena de demostracions de cuina en directe, i més de quaranta activitats durant els tres dies de fira. Destaquen especialment les dotze sortides de Mescla a Bord i la programació musical nocturna, que han sigut molt ben valorades pel públic.
Per tal de millorar l’experiència, l’organització ha apostat per l’ampliació dels espais i serveis del recinte firal, facilitant així una participació més còmoda i accessible per a tothom.