1 de 10

Les X Jornades Gastronòmiques de la Galera se celebren enguany a quatre municipis ebrencs

Del 10 de febrer a l'11 de març els restaurants del territori oferiran exquisits menús amb productes locals

La galera, producte típic de la mar de l'Ebre. | Roser Regolf
per Aguaita.cat, Terres de l'Ebre | 3 de febrer de 2023 a les 19:07 |
L'Ametlla de Mar, l'Ampolla, Alcanar i la Ràpita s'unixen, un any més, per a oferir als seus restaurants exquisits menús gastronòmics que tenen com a protagonista la galera, producte local, de qualitat, típic de la mar de l'Ebre.

Quinze restaurants de les Cases i Alcanar Platja han preparat un seguit de deliciosos menús, maridats amb vins de la DO Terra Alta. Els comensals podran tastar des dels plats més tradicionals, com l'arròs o l'estofat de galeres, fins a altres propostes més innovadores en què este crustaci tan característic de les nostres costes es combina amb sabors i textures peculiars per a captivar els paladars més exigents.


"Esperem que els visitants gaudisquen d'estes jornades amb segell propi i que tinguen el gust de tastar la galera, un crustaci saludable, ric en vitamines i proteïnes, i molt polifacètic a la cuina", explica Jordi Monfort, regidor de Turisme.

Durant gairebé un mes, del 10 de febrer a l'11 de març, El Nàutic de les Cases, Can Manel, Casa Ramon, La Marinada, Les Barques, el Tancat de Codorniu, l'Hotel Carles III, Les Palmeres, La Mar, El Faro, Bitácora, Casa Lupe, Casa Esquerra, Mesón del Mar i Serramar oferiran el menú de la galera. Els preus oscil·len entre els 30 i els 45 euros.


Estos establiments oferiran menús gastronòmics en què la galera serà protagonista i es maridarà amb vins de la DO Terra Alta i altres productes locals i de qualitat, com l'arròs, la carxofa o l'oli d'oliva verge. Tots els restaurants us han preparat un seguit de menús, en què podreu tastar, entre altres plats, galeres flamejades amb rom en aroma de romer, arròs melós de galera o crema de galera amb cruixent d'avellana i codonyat.

Concurs fotogràfic
Enguany també es farà el concurs de fotografies a Instagram. Així, els participants en les Jornades podran prendre imatges dels plats que tasten, acompanyats d'una ampolla de vi DO Terra Alta i publicar-les en esta xarxa social amb les etiquetes #JornadesGalera, #TerresDelEbre i #fansDOTTerraAlta, a més de geolocalitzar el restaurant on dinen. El premi del concurs consistirà en un lot de vins DO Terra Alta o una experiència enoturística a un celler de la Ruta del Vi DO Terra Alta.

 

Participació