1 de 10

L'Ajuntament de Batea i Mitma promouen el lloguer assequible a un solar públic

Els dos organismes han signat un protocol a través de l'entitat pública de sòl SEPES

Vista general de Batea. | Cedida
per Aguaita.cat, 2 de febrer de 2023 a les 16:24 |
El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma), a través de l'entitat pública de sòl, SEPES, ha signat un protocol amb l'Ajuntament de Batea (Tarragona) per a la promoció d'allotjaments de lloguer assequible i per donar resposta a les necessitats d'habitatge en este municipi de la Comarca de la Terra Alta de Tarragona.

El protocol subscrit en presència del secretari general d'Agenda Urbana i Habitatge, David Lucas, i l'alcalde de Batea, Joaquim Paladella, permetrà a les dues entitats treballar a possibilitar el desenvolupament de polítiques d'habitatge assequible a un solar de titularitat pública. Es tracta d'un terra d'equipament de dotació, situat al carrer Joan Miró 27, i permet desenvolupar-hi al voltant d'una vintena d'allotjaments.


Amb este protocol, l'Ajuntament de Batea estudiarà la possibilitat de posar a disposició de SEPES l'esmentat solar per donar resposta a les necessitats d'habitatge al municipi, eventualment per a treballadors temporals i, sobretot, per a la població jove, ampliant l'oferta d'habitatge en règim de lloguer assequible.

Per part seua, SEPES es compromet a analitzar la incorporació d'esta actuació al conveni subscrit amb Mitma per al pla d'habitatges per al lloguer assequible. "La signatura d'esta protocol amb l'Ajuntament de Batea respon al compromís de SEPES d'atendre les necessitats d'habitatge que cada territori expressa, més enllà de les zones tensades pel preu del lloguer, col·laborant en les polítiques del Govern d'Espanya que busquen afrontar el repte demogràfic", ha assenyalat Fidel Vázquez.


Pla d'Habitatges per al Lloguer Assequible
El 10 de novembre passat, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i SEPES van subscriure un conveni per a la col·laboració en el desenvolupament del Pla d'Habitatges per al Lloguer Assequible (PVAA). SEPES té actualment un total de 15 actuacions residencials adscrites i en fase d'adscripció al Pla d'Habitatges per al Lloguer Assequible (PVAA) -més dues més, amb el seu propi conveni, a Ceuta i Mellilla-, que permetran el desenvolupament de més de 18.000 habitatges públics assequibles i, paral·lelament, treballa a l'anàlisi de noves localitzacions per augmentar este nombre d'habitatges.

 

Participació