L’Ajuntament d’Amposta i Delta Aqua Redes signen un conveni per formar joves a l’atur

En l’actual convocatòria del programa Joves per l’Ocupació s’ha format a 60 alumnes i hi participen un total de 24 empreses

Redacció
04 de setembre del 2014
L’Ajuntament d’Amposta i l’empresa Delta Aqua Redes han formalitzat avui la signatura d’un conveni de col·laboració per a l’adquisició d’experiència professional en empreses en el marc del programa Joves per l’Ocupació. L’objectiu del conveni és que les dos parts duguen a terme l’actuació del programa, mitjançant el qual des de l’equip tècnic de l’Ajuntament es proporciona la formació als joves que després adquirixen l’experiència professional amb pràctiques en les empreses.

L’empresa Delta Aqua Redes SL acull un total de sis alumnes en pràctiques de 80 hores, que els han capacitat en tasques de manteniment electromecànic i auxiliar de magatzem. D’estos, s’han contractat un total de quatre joves que pertanyen al col·lectiu de joves de menys de 25 anys, aturats i sense els estudis de l’ESO acabats.

En l’actual convocatòria del programa de Joves per l’Ocupació s’ha format a 60 joves en diverses especialitats i, a més de l’empresa Delta Aqua Redes SL, han participat en el programa un total de 24 empreses. Amb este programa les empreses reben subvencions per contractar alumnes, corresponents al salari mínim interprofessional per cada mes contractat, per un màxim de 6 mesos, a més de tindre la bonificació de la Seguretat Social, segons la modalitat de contracte escollida. El programa finalitza al mes d’abril de 2015 i la possibilitat de contractar de forma subvencionada per part de les empreses és fins al 31 d’octubre de 2014.

El Servei d’Ocupació de Catalunya, el Fons Social Europeu i els Serveis d'Ocupació Públic del Ministeri han previst una pròxima convocatòria per a l'any 2015, i l’Ajuntament d’Amposta sol·licitarà participar-hi novament.