La tortosina Elisa Sirvent, Gaudí a la millor direcció de producció per Alcarràs

Elisa Sirvent és llicenciada en Comunicació Audiovisual i es dedica a la direcció de producció de llargmetratges i sèries des de fa més de vint anys

La productora audiovisual Elisa Sirvent recollint el Premi Gaudí a la millor direcció de producció per Alcarràs
La productora audiovisual Elisa Sirvent recollint el Premi Gaudí a la millor direcció de producció per Alcarràs | TV3
Aguaita.cat
23 de gener del 2023
Actualitzat a les 11:59h
Els XV Premis Gaudí han arrancat la nit d'este diumenge al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) amb el guardó a la Millor direcció de producció que ha recaigut en la tortosina Elisa Sirvent per 'Alcarràs'.

Sirvent és llicenciada en Comunicació Audiovisual i des de fa més de vint anys es dedica a la producció de llargmetratges i sèries. Recull el premi amb la productora Avalon. En esta categoria, el guardó ha estat entregat per Paula Ribó (Rigoberta Bandini) i Betlem Bareny i competien Clàudia Robert per 'Pacifiction'; Laia Coll per 'Un any, una nit' i Mayca Sanz per 'Suro'.

La productora tortosina ha dedicat, amb un parlar encara genuïnament tortosí, el Gaudí a l'equip de producció i de localitzacions, però també a l'equip tècnic a les persones que em van ajudar a les terres de Lleida, a les terres de Ponent. 
"També ho dedico personalment a les meues arrels, que són els meus pares i els meus germans, al meu tronc que és el meu marit, els meus amics íntims i els meus dos fills que fan que em senti orgullosa del meu treball i em faciliten que el puga fer sense mals de consciència, encara que moltes vegades em porte lluny de casa», ha dit des de dalt de l'escenari.
 
Elisa Sirvent també està nominada com a millor direcció de producció en els propers premis Goya 2023.
 

Estatueta dels Premis Gaudí. Foto: Marc Rovira/ACN


Alcarràs ha estat la gran triomfadora d'uns Premis Gaudí 2023 marcats per la mort d'Agustí Villaronga, un dels millors cineastes de la història de Catalunya. El film de Carla Simón ha recollit els fruits que va plantar la victòria a la Berlinale el passat febrer de 2022, en un any que es consagrava com una cursa fins als guardons de l'Acadèmia del Cinema Català. Encara que el film de Simón ha posat el colofó de la nit, amb cinc guardons també hi ha hagut espai per repartir premis a altres grans produccions catalanes com Un año, una noche, d'Isaki Lacuesta, amb qui ha empatat en xifra total de premis. En l'apartat de guardons d'interpretació, també una collita diversa, escenificant el gran any 2022 que ha suposat pel cinema català.

Carla Simón, un any després de l'estrena del seu film, ha rebut el reconeixement de Millor Direcció als Gaudí 2023. És la quarta dona, de manera consecutiva, que guanya esta categoria. 

Vicky Luengo, actriu amb arrels a L'Ampolla, també ha estat reconeguda com la Millor Actriu als Gaudí 2023 gràcies a la seua feina a Suro. 
 

Vicky Luengo recull el Gaudí a la millor actriu per Suro Foto: TV3