El poblat preibèric dels Malladarets, a Alfara de Carles, va estar ocupat fa 2.750 anys

El Grup de Recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia de la URV ha analitzat diversos objectes del poblat

Investigadors del GRESEPIA de la URV durant les excavacions al jaciment protohistòric dels Malladarets a Alfara de Carles (Baix Ebre)
Investigadors del GRESEPIA de la URV durant les excavacions al jaciment protohistòric dels Malladarets a Alfara de Carles (Baix Ebre) | URV
Aguaita.cat
25 de novembre del 2022
Actualitzat el 07 de desembre a les 17:03h
Els vestigis trobats al jacimentdelsMalladarets, a AlfaradeCarles (Baix Ebre), determinen que el poblat va estar ocupat entre els anys 750 i 700AbansdelaNostraEra (ANE). És a la conclusió que han arribat els investigadors del GrupdeRecercaSeminari de ProtohistòriaiArqueologia (GRESEPIA) de la URV després d'analitzar vasos ceràmics, objectes metàl·lics i restes orgàniques mitjançant processos ràdio-carbònics. També s’han estudiat les llavors i el pol·len per reconstruir l’entorn immediat de l’assentament durant el seu moment d’ús. Així s'ha determinat la presència de boscos i espais oberts destinats tant a l’agricultura com a la ramaderia dins el mateix poblat.

El jaciment dels Malladarets es va descobrir l’any 2014 arran de la troballa casual d’unes peces de ceràmica que va fer un agent rural. Està situat entre el barranc de la Conca i el de la Vall Cervera, als peus del cim del Penyaflor, fet que indica la seva importància estratègica i de control d’accés alPort des de la planadeRoquetes. Les excavacions del GRESEPIA es van iniciar l’any 2019.