L'Assemblea Vaga Feminista de les Terres de l'Ebre convoca una marxa de torxes per al proper 25-N

El 25 de Novembre es commemora el Dia contra la violència envers les Dones. L'acte central serà una marxa de torxes que sortirà de l’esglèsia del Roser fins l'Ajuntament de Tortosa.

Presentació dels actes del 25-N a les Terres de l'Ebre, el dia de commemoració contra la violència envers les dones
Presentació dels actes del 25-N a les Terres de l'Ebre, el dia de commemoració contra la violència envers les dones | Assemblea Vaga Feminista de les Terres de l'Ebre
Aguaita.cat
21 de novembre del 2022
Actualitzat a les 10:59h
L'AssembleaVagaFeministade les Terresdel’Ebre ha anunciat mobilitzacions per al proper 25de novembre, Diacontralaviolènciacontralesdones, en una acció davant de la Catedral de Tortosa. 
 
Este any, sota el lema “Foc al patriarcat. Contra el terror masclista, autodefensa feminista”  el col·lectiu vol posar el focus en com les violències, i en concret el terror sexual, les violències que es donen en l'espai públic i el relat sobre el perill sexual “operen com un sistema de coacció, càstig i disciplinament cap a les dones” ha explicat Selene Alberich, membre de l’assemblea.
 
Alberich ha denunciat que les punxades en entorns d’oci nocturn,la normalització de discursos misògins a les institucions o l'augment de les violacions grupals, formen part d'una “contraofensiva patriarca” i que és la resposta davant l'avenç del feminisme en la conquesta de drets i “cap a tota una generació de dones que hem pres consciència i sabem que solament enderrocant el patriarcat garantirem una vida digna per a totes les persones”.
 
Per la seua banda, Marta Sans, membre també de l’assemblea, ha explicat que l’acte central consistirà en una marxa de torxes no mixta que sortirà de l’esglèsia del Roser de Tortosa a les 18.30h el mateix 25 de novembre. La marxa acabarà amb un acte polític mixte a les 20h a la plaça de l’ajuntament. Sans ha remarcat la importància de que solament participen dones de la marxa “com acte d’empoderament i amb una alta càrrega simbòlica”. 
 
Les feministes han recordat altresactes organitzats per col·lectius que formen part de l’assemblea, com una altra marxadetorxes organitzada per LesMuixes a laRàpita el 25denovembre i una concentracióaAlcanar organitzada per l’AixadaLila el 24 de novembre a les 20h. 
 
Finalment, en acabar la roda de premsa, diverses dones han fet una acció a la plaça de la Catedral dibuixant una silueta que representava les 23donesassassinades i els infacticidis als Països Catalans en el que portem d’any.