Les barques d'arrossegament de la Ràpita capturen una espècie de peix nova a la Mediterrània

En l'últim mes han pescat 334 quilos de sorell blau, un tipus de sorell originari de l'Atlàntic

El sorell blau és habitual de les costes atlàntiques.
El sorell blau és habitual de les costes atlàntiques. | Cedida
Redacció
17 de novembre del 2022
Actualitzat a les 16:59h
Les embarcacions d'arrossegament de la Ràpita estan capturant des de fa un temps una nova espècie de peix, que tot i ser comercial, no es pescava tradicionalment a la zona, segons ha explicat la Confraria de Pescadors Verge del Carme. Es tracta d’una espècie que ha entrat a la Mediterrània provinent de l’Atlàntic, on sí que és habitual, anomenada sorell blau (Caranx crysos en el seu nom científic). L’últim mes les barques de bou de la Ràpita n’han capturat 334 quilos. De moment surt de llotja al mercat al preu d’un euro el quilo.

"Ara fa un temps es va començar a detectar esta espècie nova, que no s'havia pescat mai aquí, i primer eren alguns exemplars que entraven barrejats amb el sorell normal, però ara ja comencem a treure caixes només d'esta espècie", ha explicat el secretari de la Confraria de pescadors Verge del Carme de la Ràpita, Joan Balaguer, a Ràdio Ràpita.
 
Es tracta d’un sorell de mida més gran que el sorell blanc i amb unes característiques físiques i de gust particulars: "Està classe de sorell acostuma a ser més gran que el blanc. Tot i que els que hem trobat encara són d'una mida petita. El sorell blau és més ample que el sorell blanc i té el cap semblant a la moixarra. Presenta una altra disposició morfològica que el sorell habitual", conclou Balaguer.

Els pescadors reporten que també han arribat als ports de les balears i es van escampant per la Mediterrània. Fins ara es distribuïa sobretot pels dos costats de l’Atlàntic, d’una banda, des de Mauritània fins a Angola, i pel que a les costes americanes des del Canadà fins al Brasil, incloent-hi el Golf de Mèxic i el Mar Carib. Pel que fa a la profunditat dels seus hàbitats, es pot trobar en aigües superficials fins als 100 metres.