La DO Terra Alta demana a l'administració mesures de suport als viticultors afectats per les pluges

L'aiguat i la pedregada van afectar un total de 3.000 hectàrees, en especial als termes de Batea i Caseres

1200_1657290607dota_pluges_01
1200_1657290607dota_pluges_01 | CRDO Terra Alta
Aguaita.cat
08 de juliol del 2022
Actualitzat a les 16:50h
El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Terra Alta reclamarà a l’administració ajudes per als viticultors que han resultat damnificats després del darrer episodi de pluges torrencials i pedra que ha afectat la comarca de la Terra Alta i en especial als termes municipals de Batea i Caseres, tot i que també hi ha vinyes afectades als termes de Vilalba dels Arcs i La Pobla de Massaluca.

En total, són gairebé 3.000 hectàrees les danyades per estes tempestes que van deixar pluges de fins a 80 litres en menys de mitja hora en algunes de les zones afectades. A més, les pluges van anar acompanyades de pedra que han provocat uns danys als ceps que poden suposar pèrdues de producció de fins al 90% del raïm. 

Coincidix a més amb el fet que va ser pràcticament la mateixa zona la que ja va patir greus pèrdues per les tempestes i les pedregades del mes de setembre passat, en plena verema. La DO Terra Alta, comunica que és, per tant, "més urgent que mai trobar solucions per a una situació que cada vegada és més freqüent a conseqüència del canvi climàtic, i que deixa als viticultors desemparats a falta d’ajuts específics per part de les assegurances".
 

Foto: CRDO Terra Alta