Amposta engega una campanya que identificarà totes les accions relacionades amb les persones grans

Del grup de treball en formen part l’àrea de Serveis Socials, l’Hospital Comarcal, el CAP, la Residència de gent gran i el Centre de dia

per Redacció, Amposta | 16 de juny de 2022 a les 16:28 |
Totes les accions relacionades amb la gent gran aniran identificades amb el logotip d'Envelliment actiu. | Cedida
Totes les accions relacionades amb les persones grans que es duguen a terme a Amposta aniran identificades pel nou logotip d’Envelliment Actiu, la campanya de l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament que treballarà en diferents accions destinades a les persones grans. Professionals de diferents serveis del municipi i del territori s’han unit per crear el grup de treball Envelliment Actiu a Amposta, del qual en forma part, a banda de Serveis Socials, l’Hospital Comarcal, el Centre d’Atenció Primària, la Residència de persones grans i el Centre de dia d’Amposta, i que compta amb la col·laboració de tots els serveis, recursos i entitats que treballen amb este col·lectiu.

La campanya es va presentar en el marc del Dia Mundial per a la Presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament a les Persones Grans, el 15 de juny. Els membres del grup de treball van aprofitar la jornada per engegar una acció de sensibilització en relació al maltractament a les persones grans. Entre les activitats que es van dur a terme, destaca la xerrada sobre els drets de les persones grans, que va tindre lloc a la Residència i al Centre de dia, l’elaboració d’un mural amb el logotip d’Envelliment Actiu o la il·luminació del Mercat, de color verd. En la mateixa línia, fins al 19 de juny es podrà veure a les pantalles dels diferents centres sanitaris un vídeo commemoratiu i s’han programat conferències i taules informatives a l’Hospital Comarcal d’Amposta.


Per a les pròximes setmanes, el grup ja està treballant en altres accions com l’elaboració del Pla Municipal d’Envelliment Actiu d’Amposta, la creació de circuits per abordar els casos de maltractament que es donen a la ciutat, la commemoració del Dia Internacional de les Persones Grans o la inauguració del Casal Cívic de gent gran d’Amposta, el 3 de juliol.

 

Participació