Tortosa acollirà més de 3.000 persones amb la trobada motociclista Rider 1.000

La prova, no competitiva, celebra 10 anys fora de Manresa, punt de sortida i arribada de les edicions anteriors

per Redacció, Tortosa | 10 de maig de 2022 a les 16:57 |
Imatge d'una edició passada de la Rider 1000, a Manresa. | Cedida
Les motos seran protagonistes a Tortosa, el cap de setmana del 27 i 28 d'abril. La ciutat acollirà la dècima edició de la Rider 1.000, una trobada que aplega amants de les motocicletes per tal de dur a terme recorreguts per les carreteres de l'entorn. Esta és la primera vegada que la ciutat serà el punt d'inici i final de la Rider 1.000, i ho farà amb una edició que ha batut el rècord de participació: l'organització ha tancat les inscripcions en 2.850 motoristes. Això, sumat a les persones que els acompanyaran, fa que es preveja la presència de més de 3.000 persones durant dos dies a la ciutat i al territori.

El tinent d'alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Sisco Pepió, subratlla la importància que suposa poder acollir este nombre de persones, sobretot perquè provenen d'altres indrets de Catalunya, de l'Estat espanyol, i fins i tot, d'altres països. "Per la configuració de la prova, els participants han de fer dos nits a la ciutat i al territori que els acull. Això suposa una important injecció econòmica per al sector turístic i de serveis, a les portes d'un inici de temporada alta que es preveu molt bona", assenyala Pepió.


De la seua banda, el coordinador de la Rider 1.000, Pep Requena, ha explicat que la prova s'ha disputat en les nou edicions anteriors amb sortida i arribada a Manresa però que, coincidint amb el dècim aniversari, el Motoclub Manresa, organitzador de l'esdeveniment, van proposar anar a conèixer altres trajectes i per això van pensar en Tortosa: "Teníem temor que això provoqués una davallada entre els participants de l'àrea metropolitana de Barcelona, que són els més abundants, però va ser justament al contrari i hem tingut més interès que mai", ha reconegut Requena.

La Rider 1.000 Tortosa tindrà com a centre logístic el pavelló firal de Remolins. Allà, la tarda del divendres els participants hauran de recollir les credencials i podran deixar aparcada la moto en un recinte tancat. A més, es preveuen activitats complementàries per als motoristes i acompanyants. La prova arrancarà a partir de les 6 h del dissabte 28, amb sortides esglaonades que s'allargaran fins a mig matí. La prova compta amb quatre recorreguts i distàncies diferents: la més llarga suposa un recorregut de 1.000 quilòmetres, i també n'hi ha de 700, 500 i 300 km.

 

Participació