Més de 27.000 ostres per als 4.000 comensals que han gaudit de la Diada de l'Ostra del Delta a l'Ampolla

Fins al 22 de maig, els amants d'este mol·lusc podran gaudir de les XXXI Jornades Gastronòmiques de l'Ostra, amb 14 restaurants adherits

El port pesquer es va omplir de gom a gom per degustar ostres.
El port pesquer es va omplir de gom a gom per degustar ostres. | Cedida
Redacció
09 de maig del 2022
Actualitzat a les 18:15h
Més de 4.000 persones van acudir al port pesquer de l'Ampolla, este diumenge, per tornar a celebrar la Diada de l'Ostra del Delta. Al llarg d'esta 30a edició, organitzada per l'Ajuntament de l'Ampolla, es van repartir 2.480 quilos d'ostres del Delta de l'Ebre, és a dir, unes 27.280 ostres, aproximadament. Durant la XXX Diada de l'Ostra del Delta, es va gaudir de música en viu i les persones assistents van poder visitar l'espai on els restaurants participants en les Jornades Gastronòmiques de l’Ostra d'enguany van exposar plats d'ostra cuinada dels menús que oferixen durant estos dies.

“Després d'un parèntesi de dos anys a causa de la pandèmia, fem una valoració molt més que positiva de l'acollida que ha tingut esta festa. Des de l'organització estem molt satisfets de la gran assistència que hem tingut, això demostra que l'Ampolla s'ha convertit en un referent gastronòmic en la cuina de l'ostra”, explica Meritxell Faiges, regidora de Turisme de l'Ajuntament de l'Ampolla.

XXXI Jornades Gastronòmiques de l’Ostra

Fins al 22 de maig, els amants d'este mol·lusc, emblema gastronòmic de l'Ampolla, podran gaudir de les XXXI Jornades Gastronòmiques de l'Ostra. Enguany, s'hi ha adherit 14 restaurants: Bama Restaurant - Beach Club, Botavara, Can Piñana, Casa David, Casa Llambrich – Juani, Club Nàutic – Casa Montero, La Barraca, La Pesquera, La Roca Plana, Lo Goleró, Del Mar – Flamingo, Rodamar, Sol i Taperia Lo Típic.

Entre les propostes que inclouen els menús, els i les comensals poden degustar plats com la piruleta d'ostres en tempura, panko i salsa teriyaki; ostres en vinagreta de verdures al Pedro Ximénez; ostra amb salsa de curri roig; ostra amb granissat de poma, llima, cogombre, api i menta; arròs a la llauna amb ostra semicuita i ortigues de mar; i ostra cuita amb bacallà gratinat i tòfona.

Els preus dels menús oscil·len entre els 35 i els 45 euros.