El sindicalista Miquel Piñol guanya el micro obert i l’associació ANAV el micro tancat 2021

El Col.legi de Perdiodistes de la Demarcació Terres de L'Ebre ha proposat el periodista radiofònic Joan Launes de Ràdio Móra d'Ebre per a rebre el Micro Daurat de 2021

El morenc Joan Launes rebrà el Micro Daurat 2021 | Delegació del Col.legi de Periodistes de les Terres de l'Ebre
per Aguaita.cat, Terres de l'Ebre | 30 de març de 2022 a les 11:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els col·legiats i col·legiades de la demarcació de les Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya han escollit, després de dos rondes de votacions, el representant del sindicat d’Unió de Pagesos, Miquel Piñol amb el micro obert 2021, i l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV) com a guanyadors dels Premi Micro Tancat 2021.

En el cas de Piñol, ha estat triat per a rebre el Micro Obert per «la seua predisposició a atendre els mitjans i a contestar sempre les peticions dels periodistes». Per la seua part, l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV) ha rebut els vots majoritaris per a emportar-se el Micro Tancat 2021. En este cas els periodistes han considerat adient donar este toc d’atenció a la nuclear per «l’habitual manca i el control extrem de la informació i la falta de transparència de l’associació».


Finalment, la junta de la demarcació, que és l’única que té potestat per a atorgar-lo, ha proposat el periodista radiofònic Joan Launes per a rebre el Micro Daurat de 2021. El guardó és un reconeixement a la seua llarga trajectòria al davant dels micros de Ràdio Móra d’Ebre i el seu lligam amb el món de la comunicació.

L’acte de lliurament dels Premis Micro 2021 està previst que es realitze en les pròximes setmanes, a la seu del Col.legi de Periodistes de les Terres de l'Ebre, a Tortosa.Joan Launes

Joan Launes i Villagrasa (Móra d’Ebre, 1948). Va iniciar la seua tasca periodística als anys 70 a Ràdio Móra d’Ebre com a locutor i, posteriorment, com a redactor dels serveis informatius, per a seguir després amb un programa d’entrevistes, reportatges i debats d’actualitat. Amb la incorporació de l’emissora a la Cadena SER, l’any 1983, va ser Cap dels Serveis Informatius i, l’any 1987, va ser nomenat Delegat de Ràdio Móra d’Ebre- SER, càrrec que va exercir fins a finals de 1992. Durant els darrers anys, ha mantingut periòdicament col·laboracions amb Ràdio Móra d’Ebre–SER, amb programes d’entrevistes i reportatges. Ha estat corresponsal de diferents mitjans de comunicació, tant en premsa escrita com TV, entre ells Catalunya SUD, Diari de Tarragona i TV3.

Del setembre de 1992 al desembre de 2010 va ser dinamitzador econòmic del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Actualment, és president de l’Associació Cultural La Riuada de Móra d’Ebre, revista de la qual n’és director. A les seues pàgines, treballa en temes de recerca i de recuperació del patrimoni cultural i històric de Móra. També col·labora periòdicament en diferents revistes i publicacions i ha impartit cursos universitaris i formatius i conferències i jornades de diverses temàtiques. A més a més és vicepresident de l’Associació de l’emissora local Ràdio Móra d’Ebre, exmembre de la Junta del Col·legi de Periodistes a les Terres de l’Ebre (2010-2014) i soci i exmembre de la Junta directiva del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre. L’any 2017 va rebre el premi Sirga d’Or atorgat pel Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre amb col·laboració del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre.

 

 

Participació