1 de 10
coronavirus

Sánchez insinua la fi de la mascareta: «Es dona la condició necessària»

El president del govern espanyol creu que l'elevada taxa de vacunació permet obrir el debat "pròximament"

Pedro Sánchez, al Senat | Europa Press
per Aguaita.cat, Catalunya | 21 de febrer de 2022 a les 18:35 |
Pedro Sánchez obre la porta pensar amb la fi de les mascaretes en interiors. Segons ha explicat el president del govern espanyol, ja es compleix la "condició necessària" per començar a parlar-ne: l'elevada taxa de vacunació. Això no obstant, per ara ha evitat posar una data concreta.

Després de reunir-se amb la primera ministra de Dinamarca, Mette Frederiksen, Sánchez s'ha pronunciat sobre aquesta mesura, l'única restricció vigent a tot l'Estat. Dinamarca ha estat el primer país d'Europa en eliminar totes les restriccions contra la Covid-19 i està sent el precedent d'altres països del vell continent.


"Hem compartit que, efectivament, la condició necessària per eliminar la mascareta en interiors és tenir un percentatge de vacunació com el de les societats espanyola i danesa", ha dit Sánchez des de la Moncloa aquest dilluns. A l'estat espanyol, el 91% de la població compta amb la pauta completa i gairebé la meitat de la població ja ha rebut la dosi de reforç. A Dinamarca, un 81,7% ja té la pauta completa i el 62% ha rebut la tercera dosi. Espanya, a més, destaca en una taxa de contagis inferior -626 nous contagis per cada milió d'habitants, versus els 6.741 de Dinamarca.

Aquest anunci de Sánchez, que per ara no dona detalls d'una data concreta, arriba després que el ministeri de Sanitat hagi anunciat que les properes setmanes presentarà un nou pla per gestionar la pandèmia, segons va avançar La Vanguardia. El document, que arribarà un cop es doni per acabada la sisena onada de la Covid, planteja la retirada de la mascareta en interiors per a la població no vulnerable.


Aquest aspecte serà un dels principals que tractarà el nou pla de gestió. Es diferenciarà -no només en la mascareta, sinó en general- entre col·lectius de risc i la població general. Segons detalla la Ponència d'Alertes, la mascareta només s'haurà de dur en espais com els hospitals. Per ara, però, no hi ha data d'aplicació.

Les persones immunodeprimides o les que estan rebent tractaments molt agressius -com la quimioteràpia, per exemple- seran catalogades com a població vulnerable. També la gent gran, tot i que per ara no s'ha definit a partir de quina edat entraran a formar part d'aquest col·lectiu.

Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació