1 de 10

Deltebre, premiat per la seua gestió de residus i les campanyes de conscienciació ambiental

L’Ajuntament ha estat reconegut amb un accèssit en la XVII edició dels Premis Ciutat Sostenible

L'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, recollint l'accèssit dels Premis Ciutat Sostenible | Cedida
per Aguaita.cat, Deltebre | 28 de gener de 2022 a les 09:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Deltebre ha estat reconegut amb un accèssit en la XVII edició dels Premis Ciutat Sostenible, que des de fa 18 anys lliura la Fundació Fòrum Ambiental, amb el suport del Ministeri per a la Transició Ecològica i Repte Demogràfic i amb la col·laboració de ECOEMBES.

Estos premis esdevenen un reconeixement als municipis i ens supramunicipals de l’Estat espanyol que han apostat per projectes i actuacions dirigides per a potenciar la sostenibilitat. L’Ajuntament de Deltebre ha quedat finalista conjuntament amb l’Ajuntament de Córdoba en la categoria de Gestió de Residus. Altres ajuntaments que també han estat premiats són el de Màlaga, Santander, Orense, Parla, Ibi, Viladecans o el Consell Comarcal del Vallès Occidental.


L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, que ha estat present i ha participat en el lliurament dels premis, ha destacat que “este guardó és un reconeixement a tota la faena que hem estat realitzant durant estos darrers anys per a millorar el servei d’escombraries i la gestió dels residus al nostre municipi”. L’alcalde ha rebut el premi de la mà del secretari d’estat de Medi Ambient, Hugo Morán.

L’Ajuntament de Deltebre ha estat valorat per l’aposta que està realitzant estos darrers anys, conjuntament amb el servei d’Imatge de Poble que es gestiona a través de la UTE Deltebre, formada per les empreses Innovia Coptalia i Fornós Contenidors, per l’educació i conscienciació ambiental. En este sentit, cal recordar que l’Ajuntament de Deltebre gestiona directament el servei de residus des de finals de 2018, després de recuperar la gestió pròpia de la recollida de brossa que estava delegada al Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE).


Exemples recents d'estes campanyes en són el joc Deltebre Recicla, que està dirigit als xiquets i xiquetes, però també la implementació de cartelleres electròniques amb missatges i recomanacions ambientals, o la pàgina web deltebrerecicla.cat, o bé les diferents publicacions i vídeos emesos a les xarxes socials.

A tot això se suma una millora del servei, que s’ha concretat amb la ubicació de fins a 170 nous contenidors, com també un augment del nombre de vegades que els camions buiden estos contenidors, i de l’horari d’obertura de les dues deixalleries municipals. Tot això facilita que les dades de reciclatge hagen augmentat al voltant d’un 12% des de l’any 2017, tot i que es seguirà treballant per augmentar estes dades.

Tota esta acció va lligada a una forta aposta per la millora de la sostenibilitat i neutralització de l’emergència climàtica. El propi servei de gestió de residus incorpora Gas Liquat de Petroli en una part de la seua flota, però també cal remarca que este estiu l’Ajuntament de Deltebre ha instal·lat més de 800 plaques fotovoltaiques en equipaments municipals, que se sumen a les diferents actuacions que caminen en esta línia: carregadors elèctrics, canvi d’enllumenat a LED a la via pública i equipaments, etc.

Paral·lelament, en el marc de la sessió plenària del dimecres vinent, el Govern municipal durà a aprovació l’agenda d’Acció Climàtica de Deltebre. Un full de ruta per a fixar l’horitzó del municipi amb criteris de sostenibilitat i tenint en compte els objectius de desenvolupament sostenible establerts per Nacions Unides.

Soler ha estat acompanyat pels regidors de Polítiques Ambientals i Platges, Kilian Franch i Joan Lucas, i també pel representant de la UTE d’Imatge de Poble, Innovia Coptalia - Fornós Contenidors, Josep Fornós.

 

Participació