El cementiri de Deltebre estrena un espai de Dol Perinatal

Als pressupostos de l'any vinent s'inclourà una partida per a millorar la il·luminació de l'accés al cementiri

El nou espai dedicat al Dol Perinatal a Deltebre va ser inaugurat este 1 de novembre, dia de Tots Sants
El nou espai dedicat al Dol Perinatal a Deltebre va ser inaugurat este 1 de novembre, dia de Tots Sants | Cedida
Aguaita.cat
02 de novembre del 2021
Actualitzat a les 10:43h
L'Ajuntament de Deltebre va estrenar este dilluns 1 de novembre, en motiu del dia de Tots Sants, un espai ubicat al cementiri municipal dedicat al Dol Perinatal. Esta actuació, que es va incloure el desembre de l’any anterior com una millora al contracte de manteniment de l’equipament, té la finalitat d’esdevenir un símbol de suport i reconeixement a les famílies que han perdut un fill durant la gestació o bé en el moment de néixer.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que esta iniciativa “és una més de les diferents millores que durant tots estos anys s'han estat impulsant des del Govern municipal per dignificar cementiri municipal i dotar este equipament de més serveis i prestacions”. Soler ha recordat que durant este any, per exemple, s’ha dut a terme la construcció d’una trentena de nínxols, per un import del voltant dels 18.000€, i també totes les tasques d’adequació posteriors al temporal del mes de novembre.

"Amb la prevista ampliació del cementiri hem volgut impulsar un espai per fer visible la realitat del dol perinatal i, a la vegada, que doni veu a un dol que sovint és silenciós", ha explicat la regidora d’Equipaments, Actes i Festes, Carme Franch. 

L’alcalde també ha anunciat que als pressupostos de l’any vinent s’inclourà una partida per a millorar la il·luminació de l’accés al cementiri, la qual es canviarà a tecnologia LED i a la vegada també ha posat en valor les diferents actuacions de millora efectuades al cementiri durant tots estos anys. Exemples en són l’adequació d’un espai d’atenció al públic, els treballs de pintura de la façana principal, la renovació dels lavabos, les obres de reforma de la capella i la instal·lació de portes automàtiques.

Més enllà del canvi d’enllumenat a LED, durant els propers mesos també es preveuen altres espais de suport com, per exemple, una zona per als caiguts de la Guerra Civil i també per a les persones mortes durant la pandèmia de la COVID-19