TV3

Un monument ebrenc competirà ​per ser el favorit dels catalans a TV3

El Poble Vell de Corbera d’Ebre és l'escollit per participar en la segona temporada del concurs "Batalla monumental"

per Pere Pratdesaba, Barcelona, Catalunya | 14 d'octubre de 2021 a les 09:53 |
El poble vell de Corbera d'Ebre | Josep Maria Montaner
Esta setmana comença el rodatge de la segona temporada de “Batalla monumental”, el programa de TV3 en què els espectadors triaran entre deu monuments emblemàtics d’arreu del territori, i el Poble Vell de Corbera d’Ebre és un els convidats a lluitar per la victòria. "Després dels bons resultats d’audiència de la primera temporada, en què es va proclamar guanyadora la Seu Vella de Lleida, el concurs torna amb novetats en la presentació i el format del programa.  

Durant el rodatge, que començarà diumenge, 17 d’octubre, als castells de Montsoriu (Selva) i de Mur (Pallars Jussà), es recollirà el testimoni de persones vinculades als monuments, que poden participar-hi a través del web del programa i les xarxes socials de @BatallaTV3


La segona temporada constarà de cinc capítols, on competiran deu monuments, que s’enfrontaran en cinc batalles:  el castell de Montsoriu i el de Murla Cartoixa d’Escaladei i el monestir de Santa Maria de Ripoll; els recintes emmurallats de Montblanc i Cervera; el Poble Vell de Corbera d’Ebre i el Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona, i el Palau de la Música Catalana i la Colònia Güell amb la seua cripta.

En el sisè programa, es lliurarà la gran batalla final en directe,  on es decidirà el monument guanyador de la segona temporada, i el setè mostrarà l’altra cara de “Batalla monumental”. 


“Batalla monumental” és una producció de TV3, amb la col·laboració de Sàpiens (Som) i la participació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Este projecte va ser seleccionat per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, amb el suport del Departament de Cultura, a la convocatòria per fomentar produccions audiovisuals i reactivar el teixit empresarial d'este sector. 

Roger de Gràcia tornarà a ser el presentador d'esta gran batalla, que està previst que s’estreni a TV3 durant el primer trimestre del 2022. En esta edició, seran dues reporteres, la periodista Candela Figueras i l’actriu Laia Fontàn, les que viatjaran en paral·lel a cada localització per buscar les millors armes i històries per fer que el seu monument sigui el guanyador de cada programa, amb els vots dels espectadors. Laia Fontàn, que s’incorpora esta temporada, és coneguda pel públic de TV3 perquè va ser una de les protagonistes de la sèrie “Les de l’hoquei”. 
 

Roger de Gràcia, la periodista Candela Figueras i l’actriu Laia Fontàn conduiran el concurs. Foto: TV3


Una altra novetat de “Batalla monumental”, que combina divulgació i entreteniment, serà la recreació en 3D dels monuments, que permetrà veure els edificis des d’un nou punt de vista. Este ingredient visual afegirà intensitat i profunditat a les boniques imatges del monuments que ja caracteritzen el programa.    

El Poble Vell de Corbera d’Ebre


Les ruïnes del Poble Vell són el que va quedar del municipi de Corbera d'Ebre després de ser devastat a la batalla de l'Ebre, una de les conteses més brutals de la Guerra Civil. L'enfrontament va durar més de quatre mesos, 115 dies en total, i van morir milers de combatents de tots dos bàndols. Va suposar la caiguda de Catalunya, l'enfonsament del front republicà i l'inici de la dictadura feixista.

El conjunt està agrupat entorn de l'Església de Sant Pere, una obra d'estil barroc que va començar a construir-se al s. XVIII. També hi ha un monument dedicat a les Brigades Internacionals, voluntaris estrangers que van deixar els seus països per defensar els ideals republicans. Les ruïnes van ser declarades bé cultural d'interès nacional el 1922 per la Generalitat de Catalunya.
 

El poble vell de Corbera d'Ebre Foto: Josep Maria MontanerLa participació dels espectadors


La competició continuarà descobrint històries increïbles i joies desconegudes, amb la participació de la gent del territori, que pot formar part del rodatge del programa explicant les seues històries i testimonis vinculats als monuments candidats. Per fer-ho, poden contactar amb el programa a través de la pàgina web, el correu electrònic [email protected] i les xarxes socials de @BatallaTV3.

Els espectadors tornaran a ser el jurat que, amb els seus vots, decidirà el vencedor de cada setmana. Al final, en un programa especial en directe, els cinc monuments guanyadors competiran per veure quin és el monument favorit de Catalunya.

El programa també comptarà amb la intervenció de personatges populars vinculats emocionalment amb cada monument, que posaran el seu gra de sorra per fer decantar les votacions del públic. 

Les audiències


“Batalla monumental” tornarà a TV3 després dels bons resultats d’audiència de la primera temporada, amb 1.338.000 d’espectadors d’audiència acumulada i una mitjana de 229.000 persones i un 10% de quota de pantalla. També va ser un èxit de participació a les xarxes socials, on va superar les 220.000 votacions (de les quals 70.000 a la batalla final) i va aconseguir arribar als 45.000 seguidors als perfils del programa a Facebook, Twitter i Instagram. 

Els monuments que van competir la primera temporada van ser les restes arqueològiques d'Empúries i de Tàrraco, el castell de Miravet i el de Cardona, l'església de Sant Climent de Taüll i el monestir de Sant Pere de Rodes, La Pedrera i el Recinte Modernista de Sant Pau, el monestir de Santes Creus i el de Poblet, i la Catedral de Girona i la Seu Vella de Lleida, que va ser la guanyadora.

 

Participació