La Sénia celebra el cap de setmana amb música, artesania i la Festa del Moble

La jornada agrupa la XIII Fira d'Artesania de la Fusta, la VIII Festa del Moble i el IX Festival de Músiques en Terres de Cruïlla

Foto del cartell de la Fira d'artesania de la fusta i moble de la Sénia
Foto del cartell de la Fira d'artesania de la fusta i moble de la Sénia | Cedida
Aguaita.cat
12 d'octubre del 2021
Actualitzat a la 13:17h
Els pròxims 16 i 17 d'octubre el municipi de la Sénia celebrarà un cap de setmana ple d'activitats per potenciar així la dinamització dels actius locals, tant en l'àmbit comercial com artesanal i cultural. Una jornada que comptarà amb exposicions, música, danses, teatre i xerrades, i que tindrà com a protagonista les fàbriques de moble que tant caracteritzen el municipi. Els tres grans esdeveniments que agrupa la jornada són la XIII Fira d'Artesania de la Fusta, VIII Festa del Moble i IX Festival de Músiques en Terres de Cruïlla.

La fira d'artesania de la fusta i moble tindrà lloc dissabte i diumenge de 10:00 a 14:00 del matí i de 16:00 a 20:00 de la tarda al Pavelló Polivalent. Un total de vuit botigues, adherides a l'associació "La Sénia, País del Moble", mostraran els seus mobles en una exposició de 20.000 metres quadrats. Es realitzarà un sorteig entre tots els clients de les tendes amb el qual la persona afortunada podrà obtenir la seua compra de franc, fins a un màxim de 6.000€. El sorteig tindrà lloc diumenge 17 a les 19:30 h al pavelló. 

La jornada comptarà amb exposicions i demostracions de l'ofici, un trenet turístic que farà el trajecte des de les botigues de moble de la Sénia fins al Pavelló Polivalent, un carrusel artesanal per als infants, un homenatge als artesans seniencs i el lliurament del Premi Artesania en fusta 2021 i del Premi a la Millor Peça Artesana Local 2021, entre altres. 

El IX Festival de Músiques en Terres de Cruïlla també programa un cap de setmana ple d'activitats, que comença el dissabte de matí amb xerrades sobre la música aplicada a la imatge i l'escenografia, i continua amb l’espectacle familiar 'Canta'm un conte' a la tarda. Les activitats d'artesania s'uniran a les musicals el diumenge 17 d'octubre, quan es realitzarà un curs de Jota ballada, i una trobada de grups de dansa del territori al Pavelló Polivalent. 

D'altra banda, el festival musical també ha planificat activitats per al primer i últim cap de setmana de novembre. El dissabte 6 i diumenge 7 d'aquell mes s'impartirà un taller de teatre musical per a joves a la Casa de Cultura, i el dissabte 27 de novembre, a la mateixa Casa de Cultura, tindrà lloc l'espectacle de musicals 'Broadway a la Sénia', amb la soprano Mari Pau Medina, el tenor Joan Carles Blanquer i la Banda de Música de l'Agrupació Musical Senienca. 

A més a més enguany totes les botigues adherides a la Federació de Comerciants del Moble de la Sénia (FECOMS) han organitzat un concurs juntament amb el seu perfil d'Instagram @paisdelmoble, on cada botiga sorteja un dinar per a 2 persones al Restaurant Antic Molí (Estrella Michelin). Per participar s'ha de trobar una caixa amagada per la botiga, n'hi ha una a cada tenda.