ERC Tortosa proposa una ordenança que promocione l'energia renovable

El grup municipal proposa instal·lacions d'autoconsum amb energia fotovoltaica

per Aguaita.cat, Tortosa | 1 d'octubre de 2021 a les 13:00 |
Planta fotovoltaica en una imatge d'arxiu | SUD Renovables
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup municipal d'Esquerra Republicana-Tortosa presentarà una moció al ple de l'Ajuntament perquè s'aprove una ordenança que promocione les instal·lacions d'autoconsum amb energia fotovoltaica. Una proposta que va més enllà de l'increment de la bonificació de l'IBI del 20 al 40% plantejat pel govern de Junts per Tortosa i el PSC.

"Els beneficiaris d'esta bonificació del 40% de l'IBI no han de ser només els titulars d'un habitatge habitual amb valor cadastral inferior a 55.000 euros, sinó que cal ampliar-ho sempre que l'energia solar fotovoltaica supose una potència igual o major a 30% de l'elèctrica contractada per l'immoble", ha explicat el portaveu d'Esquerra Republicana-Tortosa, Xavier Faura. A més el grup republicà ha lamentat que per tercer any consecutiu es prorroguen les ordenances i el govern municipal no faci cap esforç per a millorar-les.


La moció d'Esquerra també preveu una bonificació del 90% de l'ICIO sobre la part del pressupost d'execució material corresponent a la instal·lació d'autoconsum amb energia solar fotovoltaica. I en el cas que la instal·lació se sol·licite per habitatges o locals situats al nucli antic de l'antic, el grup municipal republicà planteja una bonificació del 70% de l'IBI i del 100% de l'ICIO.

Faura ha recordat que fa un any el grup municipal d'Esquerra ja va  registrar una instància a l'Ajuntament proposant la creació d'una ordenança per a promoure les instal·lacions d'autoconsum amb energia fotovoltaica. "Mai hem tingut cap resposta per part del govern municipal i creiem que la modificació de l'ordenança que ha anunciat l'alcaldessa, on es preveu una bonificació de l'IBI del 40%, és totalment insuficient per afavorir l'autoconsum energètic a partir d'energies renovables", ha dit el portaveu d'Esquerra Republicana-Tortosa Sí. "Vivim en un dels territoris més amenaçats pel canvi climàtic, és necessari un nou model energètic més democràtic que ens permeti reduir les emissions de gasos contaminants", ha afegit Faura.


D'altra banda, el grup municipal d'Esquerra Republicana-Tortosa portarà al ple una moció de rebuig al projecte de línia elèctrica aèria de molt alta tensió (MAT) Valmuel-Begues, impulsada pel grup Forestalia. "Expressem el nostre suport a les comarques i municipis afectats pel projecte MAT i demanem al govern de l'Estat la retirada d'este projecte, així com la creació d'una  estratègia sobre renovables que estableixi un acord entre tots els territoris", ha assenyalat Faura.

 

Participació