L'Aldea celebra la Setmana Europea de la Mobilitat

Tindrà lloc del 16 al 22 de setembre amb el lema "Fes salut. Mou-te de manera sostenible"

Aguaita.cat
14 de setembre del 2021
Actualitzat a les 11:50h
Caminar pels espais verds de L'Aldea
Caminar pels espais verds de L'Aldea | Cedida
Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana Europea de la Mobilitat que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, i també visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, la millora de la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

En l’àmbit europeu, l’any passat, es van adherir a la Setmana més de 2.800 ciutatsi pobles, i l’Aldea va ser un dels 227 pobles catalans adherits a la campanya. La Setmana Europea de la Mobilitat 2021 se celebra amb el lema "Fes salut. Mou-te de manera sostenible" i amb la temàtica "Seguretat i salut amb una mobilitat sostenible", per incidir en quatre qüestions: la salut mental i la salut física, la seguretat i la resposta davant la covid-19.

L'alcalde de l’Aldea, Xavier Royo, ha volgut subratllar que: “Dintre de la Setmana Europea de la Mobilitat, hem volgut que L'Aldea, estigués present i més que som un municipi que apostem decididament per disposar d'una gran xarxa de carrils bicis i vies verdes tant per dintre del nucli urbà, com de connexió a altres municipis. Este any, precisament farem dues jornades de conscienciació als dos col·legis perquè utilitzen els carrils bici durant els seus desplaçaments i finalitzarem en una caminada popular pels espais verds i entorn natural de L'Aldea”.

El municipi durà a terme diverses activitats al llarg de la setmana, començant el divendres, 17 de setembre, fent una sortida amb bicicleta des de l’escola 21 d’abril per part de l’alumnat de 4t, 5è i 6è. Per poder mantenir els grups bombolla, les sortides es realitzaran en diferents hores al llarg del matí i fins al migdia; a les 9:00, 11:00 i 15:00 h. 

El dimarts 21 de setembre tindrà lloc una altra sortida amb bicicleta per part de l’alumnat de l’escola Maria Garcia Cabanes. I així com en la sortida anterior, comptant amb la participació dels alumnes de 4t, 5è i 6è, i realitzant les sortides a les 9:00, 11:00 i 15:00 h.

El diumenge, 26 de setembre es realitzarà una caminada popular per conèixer els espais verds i entorn naturals del municipi. Se sortirà a les 9:30 hores del matí des de l’Ajuntament de L’Aldea, i la ruta serà de 4 Km, amb una durada de 60 minuts aproximadament.