L’Ateneu Cooperatiu organitza la primera edició d’Associacions a la fresca

Reunirà més d’una vintena d’entitats ampostines que, durant tota la jornada realitzaran activitats com concerts, instal·lacions efímeres, tallers, demostracions i col·loquis

per Redacció, Amposta | 13 de setembre de 2021 a les 14:30 |
Presentació de la nova iniciativa a Amposta. | Cedida
L’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre ja té a punt per a este dissabte 18 de setembre una nova iniciativa reivindicativa, festiva i participativa. Es tracta d’Associacions a la Fresca, una jornada organitzada en col·laboració amb l’Ajuntament d’Amposta en el marc de la Setmana per la Mobilitat Sostenible, que té com a objectiu principal modificar el concepte que té la ciutadania sobre l’ús dels espais públics i el sistema de mobilitat convencional, encaminant-les cap a un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient, alhora que es dona a conèixer i es reforça el teixit associatiu del poble.

Associacions a la Fresca, seguint l’esperit dels coneguts Parking Day, reunirà més d’una vintena d’entitats ampostines que, durant tota la jornada realitzaran activitats com concerts, instal·lacions efímeres, tallers, demostracions i col·loquis, transformant una de les artèries principals de la ciutat, l’Avinguda de la Ràpita, en un lloc amable amb les persones i el medi ambient. Així, totes les propostes buscaran reivindicar els espais verds per a millorar la qualitat de vida; substituir espais, normalment dirigits als cotxes, per a centrar-los en les persones i posar en valor iniciatives del territori que desenvolupen projectes de mobilitat sostenible, consum conscient i moviment slow.


Alhora, la jornada es vol convertir en un espai de col·laboració i d’intercanvi d’on puguen sortir futurs projectes relacionats amb noves formes d’ús de l’espai públic o altres iniciatives sostenibles.
Les activitats d’Associacions a la Fresca començaran a les 10 del matí i acabaran a les 23 h de la nit. Alguns dels tallers necessiten inscripció, que es pot fer al web de l’Ateneu Cooperatiu o bé en el mateix moment de realitzar-lo. 

 

Participació