La CHE destina prop de 600.000 euros al control del caragol maçana i altres espècies invasores

La campanya d'enguany arranca amb revisions al tram de l'Ebre Miravet-Tortosa i retirant vegetació com a 'tallafoc

per Aguaita.cat, Tortosa | 22 de juliol de 2021 a les 16:11 |
Pla mig d'un operari de l'empresa Paleoymás amb dos exemplar de caragol maçana extrets de l'Ebre a l'altura de Miravet. | Jordi Marsal / ACN
El Ministeri per la Transició Ecològica, a través de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), destinarà 590.000 euros, en el període 2021-2023, per controlar l'expansió de la plaga del caragol maçana i altres espècies invasores al tram final del riu Ebre. La campanya d'este estiu preveu revisions de possibles focus de caragol i crear "barreres de ribera", com a "tallafocs", eliminant la vegetació. El Pla de contingència ha permès mantenir lliure de la plaga la zona de Miravet, on es van detectar focus el 2017, i evitar que s'estenguin els que estan identificats als ponts del Mil·lenari i del Ferrocarril de Tortosa. La inversió dels tres últims anys ha estat de 530.000 euros.
La CHE fa prospeccions i treballs de retirada d'exemplars a Tortosa des del 2013, un àmbit fora de la seua competència on col·labora per prevenir l'expansió de la plaga al riu Ebre. La campanya d'este estiu consistix a vigilar el tram Xerta-Tortosa per si hi ha nous focus, així com retirar les postes i els exemplars adults de les poblacions detectades. També es talla i s'elimina la vegetació de ribera per evitar que la plaga avance aigües amunt. La CHE recorda que la manipulació d'aquesta espècie com a esquer està prohibida.

 

Participació