La Ribera d'Ebre acompanya a les empreses en la transformació digital

El Consell Comarcal ha programat seminaris per millorar la comunicació digital de les empreses

L'alumnat del curs de peó de molí i celler, organitzat pel Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre.
L'alumnat del curs de peó de molí i celler, organitzat pel Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre. | Cedida
Aguaita.cat
02 de juliol del 2021
Actualitzat a les 10:40h
El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre organitza Ribera d'Ebre Viva, un programa de formació dirigit a les empreses que busca millorar la seva competitivitat laboral i acompanyar-les en la transformació digital. El cicle s'ha iniciat esta setmana amb un seminari de 24 hores sobre màrqueting en línia i xarxes socials, on participen 25 empreses de la comarca de diferents sectors com l'alimentació, el turisme, la cultura o els serveis. En total, el Consell ha programat sis cursos diferents.

"L'arribada de la crisi sanitària de la COVID-19, ha provocat una sotragada molt important a les empreses, però especialment a totes aquelles que tenen un negoci a peu de carrer amb un punt de venda. Els nous hàbits que està adoptant la població en resposta a aquesta crisi sanitària obliguen a les empreses a millorar la seva digitalització per poder fer arribar millor la seva oferta als seus clients actuals i potencials", explicava Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre.

La resta de cursos que ha programat el Consell Comarcal giren al voltant del comerç electrònic; la publicitat a internet; els nous clients i el màrqueting; les eines WhatsApp bussiness, Bizum o PayPal; i la fotografia i imatge a les xarxes. A banda, les empreses que participin dels seminaris, podran sol·licitar un assessorament individualitzat en l'àmbit que necessitin més suport.

Curs de peó de molí i celler
També dins el projecte Ribera d'Ebre Viva, han organitzat un curs de peó de molí i celler, una formació teòrica i pràctica que s'ha desenvolupat en diversos cellers i molins de la comarca, i està directament relacionada amb la manca de mà d'obra professionalitzada en estos sectors. En la clausura del curs, Gemma Carim ha aprofitat per animar a les persones que busquen feina a "seguir formant-se i a aprofitar el suport que des del Consell Comarcal a través del Dispositiu d'Inserció Sociolaboral es dóna a les persones que busquen feina".