La Generalitat ampliarà la xarxa de reg de Vingalis cap a Vinebre, la Torre de l'Espanyol i Flix

L'ampliació de la xarxa existent cap a la Serra del Rovelló costarà més d'1M d'euros

Els efectes de l'incendi que va afectar la Ribera d'Ebre.
Els efectes de l'incendi que va afectar la Ribera d'Ebre. | S.B.
Aguaita.cat
28 de juny del 2021
Actualitzat a les 12:52h
El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya té previst iniciar enguany les obres d'ampliació de la xarxa de reg existent de la Comunitat de Regants de Vingalis de Flix cap a la Serra del Rovelló, en els termes municipals de Vinebre, la Torre de l'Espanyol, i Flix, amb una inversió total d'1.085.290,82 euros, dels quals la Comunitat de Regants en finançarà el 15%.

La Comunitat de Regants de Vingalis va traslladar al Departament la voluntat de tot un conjunt de propietaris de finques rústiques situades en la zona de la Serra de Rovelló, a La Torre de l'Espanyol i Vinebre, d'adherir-se a la Comunitat de Regants. Així, amb esta actuació es posarà en reg una superfície total de 124,40 hectàrees, repartides en diferents finques aïllades situades en els termes municipals de Flix, Vinebre, i la Torre de l'Espanyol. Els conreus principals de la Comunitat de Regants de Vingalis són oliveres, ametllers, vinya, i cereals d'hivern.

L'actuació disposa de Declaració d'Impacte Ambiental favorable de data 19 de gener de 2021, d'acord amb la Llei 21/2013, de 9 de desembre, d'avaluació ambiental. Per tant, el projecte és compatible amb el medi i quedarà integrat a la zona, sempre tenint en compte l'aplicació de les mesures correctores que estableix l'esmentada resolució i l'estudi d'impacte ambiental.

Després de l'incendi de 2019 a la Ribera d'Ebre, el Govern es va comprometre a donar resposta a la demanda del territori de millorar les infraestructures per a garantir la continuïtat de les explotacions agràries, i així poder crear un mosaic agroforestal. En esta línia, esta actuació garantirà el manteniment del mosaic agroforestal, que s'ha demostrat que és eficaç per a millorar la lluita contra els incendis forestals, així com la millora de les produccions agrícoles i les rendes dels pagesos que cultiven les terres.