Naix el primer pollet d'àguila calçada al niu dels Ports

Des de l'any 2003, el Parc Natural dels Ports fa un seguiment d'esta espècie protegida

Captura del vídeo on es pot veure el naixement del primer pollet d'àguila calçada de la temporada.
Captura del vídeo on es pot veure el naixement del primer pollet d'àguila calçada de la temporada. | Cedida
Aguaita.cat
07 de juny del 2021
Actualitzat a les 12:46h
Després de gairebé 39 dies d'incubació, este diumenge va néixer el primer pollet d'àguila calçada de la temporada, tres dies més tard que l'any passat. El pollet, que va sortir de l'ou cap a les dos de la tarda, ja piulava dintre de l'ou sencer abans de trencar la closca, feina que va aconseguir gràcies a la mare.

Durant la tarda, el mascle va portar dos conills i el pollet ja en va menjar alguns bocins. Segons el Parc Natural, en un parell de dies s'espera la desclosa del segon ou.



Espècie protegida
L'àguila calçada (Hieraaetus pennatus) és una espècie protegida i una de les dotze espècies de rapinyaires diürns que nidifiquen regularment als Ports. El Parc Natural fa el seguiment d'este rapinyaire des de 2003, quan es van censar 3 parelles. Des d'aleshores, i coincidint amb el procés expansiu de l'espècie a Catalunya, la seva població ha anat incrementant fins a arribar a les 15 parelles censades que s'han mantingut entre 2015 i 2019 i les 14 censades el 2020.

Els especialistes apunten que, durant les èpoques de nidificació, és molt important respectar les restriccions d'accés al medi natural per no causar molèsties als ocells que podrien fer fracassar les postes.