Deltebre, Sant Jaume d'Enveja, l'Aldea, Camarles i l'EMD Els Muntells reclamen inversions a la xarxa elèctrica

Han enviat una carta a la companyia Endesa per reclamar inversions i actuacions de millora

Torre elèctrica al delta de l'Ebre.
Torre elèctrica al delta de l'Ebre. | Cedida
Redacció
19 de maig del 2021
Actualitzat a les 17:55h
Els alcaldes de l'Aldea, Camarles, Deltebre, Sant Jaume d'Enveja i l'EMD Els Muntells han enviat una carta a la companyia Endesa per reclamar inversions i actuacions de millora en el conjunt de la xarxa elèctrica. Els batlles sostenen que els seus municipis venen patint interrupcions innumerables en el subministrament, que alteren el benestar veïnal i limiten la dinamització econòmica del teixit comercial i empresarial.

En la carta, apunten que tot i que en els últims temps es fan inversions a les xarxes de distribució urbanes, falta encara molta feina per fer a les externes, i qualsevol incidència repercutix als diferents municipis.

Sense anar més lluny, apunten com a exemple el succeït el 9 de maig, dos talls de subministrament que van afectar greument el sector de la restauració, just el dia després que havia acabat l’estat d’alarma, a banda del greuge per al veïnat.

De fet recorden que els ciutadans afectats poden exigir i reclamar indemnitzacions pels perjudicis que els puguen causar els talls si no responen a obres prèviament anunciades o per causes de força major.

A través de la carta reclamen a la companyia “les accions d’inversió i actuació necessàries per dotar la zona dels serveis de subministrament elèctric òptims i que s’eliminen els greuges econòmics i socials” que comporten els talls.