Lliurats el 33è premi literari Vila d'Ascó i el 16è premi de poesia Joan Perucho

L'entrega de guardons va tindre lloc dissabte en el marc de la Nit de la Cultura

Nit de la Cultura 2021 a Ascó.
Nit de la Cultura 2021 a Ascó. | Cedida
Redacció
17 de maig del 2021
Actualitzat a les 18:07h
La novel·la Camins de desig, de Carles Castell, ha estat l’escollida pel jurat com a obra guanyadora del 33è Premi Literari Vila d’Ascó, lliurat dissabte en el marc de la Nit de la Cultura d’Ascó. Pel que fa al 16è Premi de Poesia Joan Perucho, ha estat per al poemari Circumnavegació, de Manuel Rivera.

Camins de desig és un relat que explica el retorn a Catalunya d’una persona que per raons laborals i personals viu a l’estranger, i en este retorn, recupera racons d’infantesa i de joventut. Segons l’autor, “la novel·la té una part important de paisatge i de reflexió sobre el país”. El poemari Circumnavegació, de Manuel Rivera, és “un viatge circular, cada poema és com una obra, i es poden trobar poemes d’amor, de dolor o contra la injustícia, entre d’altres”, segons el seu autor.

El lliurament dels guardons va comptar amb la presència del conseller d’Educació, Josep Bargalló, i altres representants de les diferents administracions del territori.
 

Carles Castell ha estat el guanyador del 33è Premi Literari Vila d'Ascó. Foto: Cedida



Premi Jove, la pedrera literària
Enguany el Premi de Narrativa Jove Sant Jordi va assolir la 31a edició, consolidant-se com una pedrera literària per als escriptors de 14 a 20 anys. Nerea Ortiz, amb l’obra Els amics i Ivan Querol, amb Calma van obtenir els guardons en la categoria de 14 a 17 anys; mentre que Aina Ribes, amb l’obra Pels que no hi són i Etna Miró amb Valltendra, van emportar-se els premis en la categoria de 18 a 20 anys.

Concursos de fotografia
La Nit de la Cultura d’Ascó es va completar amb el lliurament dels premis corresponents al 33è Concurs de Fotografia Vila d’Ascó en les modalitats blanc i negre, i color, i amb instantànies sobre el poble com a protagonistes. Les fotografies guanyadores en categoria blanc i negre van ser Flocs d’ametlla, de Marc Fuertes; Perxe, d’Umbert Rosell; i Cúbic, de Blai Rosell. Mentre que en la categoria color, es van emportar el guardó: Lo riu, d’Àngels Montaña; Nius de neu, de Montserrat Ortiz; i Pujant al castell, de Margarida Alberich.

Vitalitat i consolidació
Des de 1989 els Premis Vila d’Ascó s’han anat consolidant fins ser tot un referent al territori i assolint una participació important. El Premi Literari ha rebut 40 obres participants arribades des dels diferents territoris de parla catalana mentre que el Premi de Poesia Joan Perucho ha assolit la xifra de 41 poemaris presentats. A més, es van rebre 10 treballs al Premi de Narrativa Breu per a Joves Sant Jordi i fins a 95 imatges al Concurs de Fotografia, 32 en blanc i negre, i 63 en color.