coronavirus

Salut comença a citar la gent de 50 a 59 anys per vacunar

Immunitzarà primer la gent de més edat, començant pels nascuts el 1962

per Aguaita.cat, 6 de maig de 2021 a les 20:10 |
Una dona rebent la vacuna contra la Covid. | Salut
El Departament de Salut ha obert ja convocatòria per vacunar contra la Covid les persones nascudes entre el 1962 i el 1971 (les que tenen entre 50 i 59 anys). L'ordre que seguirà serà per naixement, començant per la gent de més edat. Salut, que preveu poder afegir la franja de 40 a 49 anys el mes que ve, té l'objectiu d'accelerar ara al màxim la immunització de la gent que té més possibilitats de patir una malaltia greu i, per tant, requerir hospitalització.

Com es pot aconseguir cita? La gent que tingui entre 50 i 59 anys rebran l'avís des del seu Centre d'Atenció Primària, però si no el reben també podran demanar hora a través de la pàgina web de Salut.


Quina vacuna rebran? Com que la d'AstraZeneca està limitada a la franja d'entre 60 i 69 anys, la vacunació s'haurà de limitar a les altres. Ara bé, com que el departament no disposa de previsions d'entrega de Janssen i, a més, el Ministeri prioritza utilitzar-la en majors de 70 anys, de moment es farà amb els vaccins de Pfizer i Moderna.

Quina documentació s'ha de portar? La targeta sanitària individual (TSI) juntament amb el DNI, NIE o passaport. També és necessari tenir l'SMS de convocatòria o l’SMS de la programació de la cita enviat per /Salut.


Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació