Jornades gastronòmiques del peix blau a 34 restaurants de l'Ametlla i Cambrils

Del 24 de maig a l’1 de juny a Cambrils, i a l’Ametlla del 6 al 15 de juny, oferiran les seues propostes culinàries amb el peix blau com a protagonista

per Redacció , L'Ametlla de Mar, 20 de maig de 2014 a les 18:09 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de maig de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Presentació de les jornades que posen en valor el peix blau. Foto: Ajuntament de l'Ametlla de Mar

Per segon any consecutiu, els ajuntaments de l’Ametlla de Mar i Cambrils repetiran l’experiència de compartir les accions promocionals del Peix Blau mitjançant les Jornades gastronòmiques del Peix Blau, que tindran lloc a Cambrils del 24 de maig a l’1 de juny i a l’Ametlla de Mar del 6 al 15 de juny. Un total de 19 restaurants de Cambrils i 15 de l’Ametlla de Mar oferiran durant este període diversos menús amb tres preus diferents, 18, 25 i 38€ amb IVA inclòs i les begudes a part, les quals seran maridatges amb vins de la DO Terra Alta.


Amb esta promoció es pretén, per una banda, donar un impuls a un producte de proximitat important a la zona com el peix blau i al sector pesquer, donant valor afegit a l’activitat de pescadors i confraries. Tal com ha explicat Andreu Martí, alcalde de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, en una nota de premsa, “el més important és donar el missatge que les confraries, els sectors de la restauració i els nostre ajuntaments som capaços de posar en marxa i renovar-lo cada any, un projecte que a través del peix blau, posa en valor el propi peix, la gastronomia i el turisme”.

Els ajuntaments destaquen que qui també en surt beneficiat, és el sector de l’hostaleria d’ambdós municipis, que amb la organització d’estes i d’altres jornades, veuen una oportunitat de promocionar la seva cuina de cara a l’exterior. Tal com explicava Mercè Dalmau, alcaldessa de Cambrils, “es tracta de col·laborar entre municipis que tenen característiques similars, amb una tradició pesquera és forta i a més a més, a Cambrils històricament hi tenim uns lligams molt forts amb l’Ametlla, ja que hi ha una part molt important de la nostra població, que és originària de La Cala”, ha recordat.


L’acte de presentació ha tingut lloc aquest matí al Centre d’Interpretació de la Pesca de l’Ametlla de Mar, al que també hi han assistit els regidors de Turisme de l’Ametlla de Mar i Cambrils, Vicent Martí i Xavi Martí respectivament, a més del president de la Confraria de Pescadors de Cambrils, Francesc Gil i el representant de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils, Josep M. Pellicer.

A Cambrils, Sardinada popular i Cuines Obertes

A més del període de menús gastronòmics del 24 de maig a l’1 de juny, Cambrils organitzarà visites guiades durant la a la Confraria de Pescadors per ensenyar el procediment de pesca del peix blau en el sector de l’encerclament i la campanya Cuines Obertes en la que diversos restaurants del municipi obren les seves cuines als clients perquè puguen veure els processos de preparació. I el dia 8 de juny hi haurà una sardinada popular.

A l’Ametlla, Tapamar i la Diada dels Fideus Rossejats

El dia 8 també ha estat escollit per l’Ametlla de Mar per a celebrar la 20a Diada dels Fideus Rossejats, amb concurs gastronòmic de fideus i degustacions de peix blau a càrrec del Club de la Gastronomia.

Del 6 al 15 de juny, coincidint amb el període dels menús gastronòmics, també acollirà una nova edició del Tapamar, el qual protagonitzen 20 bars del municipi que mitjançant la degustació de la Tapa Blava, tapa confeccionada amb especialitats de peix blau, oferixen una ruta de tapes al preu de 2’5€ i copa de vi, cava o cervesa.

 

Participació