FERROCARRIL

Adif licita les obres per implantar l'ample estàndard al tram entre Castelló i Vandellòs del Corredor mediterrani

L'import supera els 81 MEUR i afectarà un tram d'uns 150 quilòmetres

per Redacció, 15 d'abril de 2021 a les 16:10 |
Imatge d'arxiu de l'estació de l'Aldea. | S.Berbís
Adif Alta Velocitat ha licitat les obres per la implantació de l'ample estàndard al tram entre Castelló i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant del corredor mediterrani per un import superior als 81 MEUR. Les obres de la via i electrificació es dividixen en dos contractes. Un per al tram entre Castelló i Vinaròs (48 milions d'euros) i l'altre per al que va de Vinaròs a Vandellòs (33,7 milions d'euros). El termini d'execució estimat és de divuit mesos.

Els projectes pretenen implantar l'ample estàndard mitjançant un canvi en l'ample de via en este tram, d'uns 150 quilòmetres, i es passarà de l'actual 1.668 mm als 1.435 mm. S'intervindrà a la plataforma, superestructura i electrificació.


En el tram entre Vinaròs i Vandellòs també es farà una actuació similar al ramal de Tortosa. A les estacions d'Ulldecona, l'Aldea-Amposta i l'Ametlla de Mar s'executaran noves rampes al final de l'andana i se n'ampliarà l'amplada. També es col·locaran andanes provisionals annexes a les existents a l'Aldea-Amposta i l'Ametlla de Mar.

 

Participació