L'exposició «La Muda» atreu un públic jove i heterogeni a Lo Pati

La mostra de fotografies de Josep Piñol i Greta Díaz ja ha rebut un miler de visites i es prorroga fins al 6 de juny

per Aguaita.cat, Amposta | 9 d'abril de 2021 a les 10:00 |
L'exposició 'La Muda' al Centre d'Art Lo Pati d'Amposta. | Cedida
Més de mil persones han passat, des del 27 de febrer, per les instal·lacions del Centre d'Art Lo Pati per veure 'La Muda', una exposició de fotografies escenografiades creada per Josep Piñol i Greta Díaz que ha atret un públic heterogeni i jove a l'espai cultural. Ara, vist l'èxit de l'exposició tot i les restriccions de mobilitat dels darrers mesos, la direcció del centre ha decidit prorrogar la mostra fins al 6 de juny.

"Josep Piñol i Greta Díaz, els dos autors de la mostra, han sabut connectar amb un públic jove i també amb un perfil de visitant poc habituat a les exposicions del nostre centre d'art. Les seves fotos tenen una gran càrrega emotiva i molta gent s'hi ha pogut identificar", explicava Aida Boix, comissària de l'exposició i directora de Lo Pati. Per la idiosincràsia dels autors i la singularitat de l'estil, 'La Muda' ha atret l'atenció del públic més jove, així com d'estudiants del territori, ja sigui d'escoles d'art, cicles formatius com alumnes de batxillerat.


'La Muda' recull una part del projecte que s'ha gestat durant un any i mig a La Warhol, un magatzem agrícola ubicat als afores de Tivenys reconvertit en espai creatiu dels artistes audiovisuals Josep Piñol i Greta Díaz. Entre escenaris teatrals, han recreat mons fantàstics i fascinants que són el teló de fons de retrats de persones anònimes, però també rellevants per a la cultura del nostre país. El visitant no hi trobarà una exposició fotogràfica convencional, perquè 'La Muda' va més enllà d'una mostra de retrats de gran format. Els artistes han treballat una cuidada posada en escena de les fotografies que inclou recreacions escenogràfiques complementàries.

 

Participació