La rapitenca Maribel Cera, reelegida presidenta de l'Associació Catalana de Dones de la Mar

L’acompanyarà a la junta directiva l’aqüicultora de Deltebre Leidy Johanna Aya com a vicepresidenta primera

Aguaita.cat
05 de març del 2021
Actualitzat el 06 de març a les 10:11h
Maribel Cera en la seua reelecció com a presidenta de l'Associació Catalana de Dones de la Mar
Maribel Cera en la seua reelecció com a presidenta de l'Associació Catalana de Dones de la Mar | Cedida
L’assemblea general extraordinària de l’Associació Catalana de Dones de la Mar ha reelegit este divendres la pescadora rapitenca Maribel Cera com a presidenta. La  candidatura de Cerà ha estat la única que s’ha presentat i dirigirà l’entitat nascuda el 2018 en els propers dos anys. L’Associació de Dones de la Mar es va constituir el 23  de juliol de 2018 i actualment està formada per més d’una vintena de membres d’arreu de Catalunya. Va neixer fruit d’un projecte de cooperació dels dos GALP catalans de pesca i la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors.  

A Maribel Cera, una de les poques pescadores en actiu de Catalunya,  l’acompanyaran a la junta directiva l’aqüicultora de Deltebre Leidy Johanna Aya com a vicepresidenta primera i la remendadora Flori Balagué com a vicepresidenta segona. Olga Torres serà la secretaria i Esperanza Callau la tresorera. Les vocalies les  ocuparan Maria Rosa Sans, Marta Suriol, Maria Rosa Garcia, Marta Fortuny i Patricia  Bros. 

La presidenta electa ha agraït la confiança dipositada per les associades i s’ha mostrat  decidida a seguir lluitant per donar més visibilitat a les dones de la mar de Catalunya i  a feminitzar cada cop més els estaments marítims. “Des de remendar les xarxes,  realitzar la venda del peix, manipular i transformar, portar la documentació,  comptabilitat o les relacions amb l’administració, o també anar a la mar, són  exemples de la implicació de la dona a la mar” ha expressat la presidenta electa Maribel Cera. 

“Aquella dona que estiga implicada i vulga formar part d’aquest sector, i tingue empenta per lluitar per un futur a la mar, defensant una eina primària com és el mar mitjançant la consecució d’un futur també en femení, no ha de dubtar en  unir-se”, ha conclòs Cera.