El Govern obre la porta a relaxar restriccions a la restauració a partir de dilluns que ve

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, es mostra partidari d'executar canvis si les dades ho permeten: "Si aquesta setmana anem bé, espero que hi hagi més aire"

Clients en una terrassa d'un local de restauració
Clients en una terrassa d'un local de restauració | ACN
Aguaita.cat
01 de març del 2021
Actualitzat a les 19:52h
El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha apuntat la possibilitat que el Govern puga relaxar restriccions al sector restauració a partir de la setmana que ve. "Si aquesta setmana anem bé, espero que hi hagi més aire [a partir de dilluns]", ha apuntat Argimon en una entrevista a El món a Rac1, que ha recordat que el Procicat estudiarà els canvis dimecres. "Tot el Govern té clar que, poc a poc, hem d'anar donant més aire", ha exposat Argimon en referència a la restauració i altres sectors afectats per les mesures per controlar la pandèmia.

Sobre la situació dels propers mesos, el secretari de Salut Pública ha admès la possibilitat que este puga ser un estiu més normal que l'anterior i, fins i tot, ha plantejat la possibilitat que "el turisme pugui tenir alguna obertura". "Penso que sí que veurem turistes", ha dit. Argimon ha exposat també l'opció que es puguen celebrar festivals de música en les mesos estiuencs amb un percentatge important d'aforament, sense voler aportar-ne més detalls, i ha situat un horitzó de normalitzar l'esport amateur abans que acabi la temporada. "Hem d'anar normalitzant la vida", ha afirmat.

En relació a nous canvis en les restriccions, Argimon s'ha mostrat taxatiu per mantenir el confinament comarcal més temps. Per este motiu, considera que no s'ha d'aixecar este confinament per permetre als socis del Barça desplaçar-se al Camp Nou per votar en les eleccions de diumenge, tal com han demanat alguns candidats a la presidència. Sí que pronosticat que, després de l'estiu, el públic puga retornar als estadis per presenciar esport professional.

Argimon també ha passat balanç a la situació de la pandèmia a Catalunya. Ha admès, per exemple, que la variant britànica passarà a ser la que tindrà més presència de forma immediata: "La variant britànica encara no és la dominant, però ho serà a finals de la setmana o a principis del que ve". "De variants n'anirà sortint, perquè estem sotmetent a pressió el virus", ha afegit per normalitzar la situació. "No estem malament, però no anem bé", ha reblat Argimon per radiografiar la situació sanitària del país.