Som Terres de l'Ebre es desintegra

El fet que el seu partit fundador, Som Amposta, s'hagi vinculat pels orígens dels seus membres, amb l'ultradreta ha comportat que la resta de formacions locals que integraven el projecte s'hagen desvinculat

per Aguaita.cat, La Ràpita | 18 de febrer de 2021 a les 13:40 |
Logotip de la coalició Som Terres de l'Ebre, integrada per partits independents locals | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de febrer de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La majoria de partits locals que han integrat la coalició  Som Terres de l’Ebre han decidit desvincular-se del projecte un any després d’entrar a formar-hi part i un cop superades les eleccions al Parlament a les quals ha concorregut el rapitenc Frederic López (Més Ràpita) com a cap de llista.

Segons han donat a conèixer el mateix Frederic López i el president de Més Ràpita, Pedro Hernàndez, als micròfons de Ràdio Ràpita, les discrepàncies polítiques amb Som Amposta, el partit embrió de Som Terres de l’Ebre, i la voluntat d’alliberar-se de l’etiqueta d’ultradreta que els ha comportat esta aliança han provocat la decisió presa pels rapitencs, una decisió que també han pres la resta de partits d’àmbit local, que també s’havien integrat a Som Terres de l’Ebre. 


D’esta manera, la formació Som Amposta, amb German Ciscar al capdavant, queda sola. Esta és l’explicació que donava Frederic López, el candidat de Som Terres de l’Ebre a les eleccions de diumenge al Parlament, als micròfons de Ràdio Ràpita: "Degut a les discrepàncies en la base política i d’ideologia de la formació que va fundar Som Terres de l’Ebre, que és Som Amposta, ens hem vist en la necessitat de desvincular-nos ràpidament. Perquè tothom sabrà i ens han acusat de ser un partit d’extrema dreta, homòfob, xenòfob, que és completament fals. No té cap sentit continuar. El projecte era ambiciós. És la defensa i treballar per a que les Terres de l’Ebre estiguen al lloc que les correspon a Catalunya, però totes estes aberracions han fet molt difícil i dura la campanya".

En la mateixa línia el fins ara coordinador de Més terres de l’Ebre i president de Més Ràpita, Pedro Hernández, ha argumentat la necessitat de desvincular-se de la ideologia de base que ha impregnat Som Terres de l’Ebre degut a Som Amposta: "Hem parlat amb els pobles i hem decidit plegar. El projecte ens agradava, però tots sabem quina vinculació té Som Amposta, amb l’etiqueta de ser un partit d’ultradreta i això ens ha fet molt de mal. Nosaltres ens considerem una força transversal, amb ideologies de centre, però mai d’extrema dreta ni xenòfobs. Ens catalogaven d’això i nosaltres no ho podem permetre. Vam aguantar fins després dels comicis per no defraudar la gent que ens volia votar, però fins aquí hem arribat", ha recalcat Hernàndez.


Som Terres de l’Ebre va ser la desena força en nombre de vots a la demarcació de Tarragona a les eleccions de diumenge, amb 1414 vots en total, dels quals 226 a la Ràpita, o 184 a Amposta.

 

Participació