​Més de 400 al·legacions a la Junta Electoral de Tortosa per evitar ser membre de mesa el 14-F

La situació epidemiològica multiplica les impugnacions

per Sofia Cabanes , Tortosa, 4 de febrer de 2021 a les 10:39 |
Entrada als jutjats de la plaça dels Estudis de Tortosa, seu de la Junta Electoral de Zona | Google Street View
La situació epidemiològica ha multiplicat la quantitat d'al·legacions per evitar formar part d'una mesa electoral.

La Junta Electoral de Zona de Tortosa ha rebut fins a este dimecres 3 de febrer 430 al·legacions de persones que volen evitar ser membres de mesa en les eleccions del proper 14-F, segons dades facilitades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.


Històricament, les excuses més habituals per argumentar una incompatibilitat per ser membre de mesa eren motius de feina i qüestions familiars. En estes eleccions del 14-F, però, gran part de les impugnacions tenen a veure amb raons mèdiques o malalties que podrien agreujar-se en cas de contagi de coronavirus, tal com ha explicat a Catalunya Ràdio el jutge Francesc Xavier Paulí.

El termini per impugnar la incorporació a una mesa electoral és de 7 dies naturals des que es rep l'avís. Els ciutadans poden presentar un escrit a la Junta Electoral, ja siga presencialment o de forma telemàtica, al·legant els motius pels quals demanen que se'ls allibere de ser a la mesa. Tot i això, un cop acabat el termini i fins al moment de conformar les meses, les juntes electorals atendran les causes sobrevingudes.

 

Participació