​Més de 400 al·legacions a la Junta Electoral de Tortosa per evitar ser membre de mesa el 14-F

La situació epidemiològica multiplica les impugnacions

Entrada als jutjats de la plaça dels Estudis de Tortosa, seu de la Junta Electoral de Zona
Entrada als jutjats de la plaça dels Estudis de Tortosa, seu de la Junta Electoral de Zona | Google Street View
Sofia Cabanes
04 de febrer del 2021
Actualitzat a les 10:45h
La situació epidemiològica ha multiplicat la quantitat d'al·legacions per evitar formar part d'una mesa electoral.

La Junta Electoral de Zona de Tortosa ha rebut fins a este dimecres 3 de febrer 430 al·legacions de persones que volen evitar ser membres de mesa en les eleccions del proper 14-F, segons dades facilitades pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Històricament, les excuses més habituals per argumentar una incompatibilitat per ser membre de mesa eren motius de feina i qüestions familiars. En estes eleccions del 14-F, però, gran part de les impugnacions tenen a veure amb raons mèdiques o malalties que podrien agreujar-se en cas de contagi de coronavirus, tal com ha explicat a Catalunya Ràdio el jutge Francesc Xavier Paulí.

El termini per impugnar la incorporació a una mesa electoral és de 7 dies naturals des que es rep l'avís. Els ciutadans poden presentar un escrit a la Junta Electoral, ja siga presencialment o de forma telemàtica, al·legant els motius pels quals demanen que se'ls allibere de ser a la mesa. Tot i això, un cop acabat el termini i fins al moment de conformar les meses, les juntes electorals atendran les causes sobrevingudes.