Interposades 68 denúncies el cap de setmana a les Terres de l'Ebre per incomplir les restriccions de mobilitat

El delegat del Govern avança que els controls policials específics tindran continuitat, especialment per evitar moviments amb els municipis veïns del País Valencià molt afectats per la pandèmia

per Redacció , Terres de l'Ebre, 26 de gener de 2021 a les 17:05 |
Un control dels Mossos d'Esquadra. | ACN
Els Mossos d'Esquadra i les policies locals han començat a efectuar controls específics els caps de setmana en poblacions de les Terres de l'Ebre especialment afectades per la covid-19. El primer d'estos operatius, que va tenir lloc el passat cap de setmana a la Ràpita, es va tancar 20 denúncies per incompliment del confinament municipal. Segons el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, es tracta d'una mesura que tindrà continuïtat, especialment, davant la possibilitat que els moviments amb els municipis veïns del País Valencià hagen pogut contribuir a incrementar la incidència de la pandèmia. "Augmentant el nombre de controls policials ens n'adonem que la gent es queda més a casa", conclou. A les Terres de l'Ebre, durant el passat cap de setmana els cossos policials van interposar 78 denúncies, 68 de les quals per incomplir les restriccions de mobilitat. 

Tot i sostenir que, en termes generals, "no es fan les coses malament", el delegat considera que "augmentar la policial al carrer evita que la gent surta". "Quan posem excepcions tots posem motius excepcionals per anar a un altre lloc. Som els reis. Intentem trobar una excusa", ha argumentat, tot recordant a la població que restringisca al màxim la mobilitat i la interacció social. 


Així les coses, la idea és que este tipus de dispositius es repetisquen davant d'una situació que preocupa, especialment, als municipis més poblats del Montsià, on l'afectació de la pandèmia ha crescut exponencialment les últimes setmanes. També per la seua proximitat amb el País Valencià, on la situació està desbocada. En este sentit, considera que la "prova pilot" a la Ràpita revela que "val la pena" el seu desplegament a l'hora de prevenir moviments i, al mateix temps, que proporciona informació sobre el comportament de la ciutadania.

Després de mantenir la que podria ser última reunió del Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Generalitat a les Terres de l'Ebre d'esta legislatura, Pallarès ha explicat que, malgrat la pressió sobre els hospitals ebrencs per la incidència de la covid-19, de moment no ha estat necessari derivar cap pacient a centres fora del territori. L'UCI de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, té 24 de les seves 26 places ocupades, 20 de les quals per pacients amb covid-19. No es descarta que durant els pròxims dies s'amplie la capacitat de l'espai per a malalts crítics a 32 places. A planta, l'Hospital de Tortosa té 25 persones positives ingressades, divuit a l'Hospital d'Amposta i tres al de Móra d'Ebre.


També preocupa la situació de centres sociosanitaris. Especialment a l'Hospital de la Santa Creu de Jesús, amb 52 interns positius, dos a la residència i 24 professionals. A la residència de les Teresianes, també al nucli de Jesús, hi ha una vintena d'afectades i dinou més a l'Onada de la Ràpita.
 

 

Participació