Primeres vacunacions a professionals sanitaris a les Terres de l’Ebre

Les primeres vacunes a professionals s’han administrat al CAP l’Aldea i a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta

Aguaita.cat
05 de gener del 2021
Actualitzat a les 9:51h
La Doctora Neus Escuriola  que ha estat atenent durant tota la pandèmia  pacients amb Covid-19, vacunant-se
La Doctora Neus Escuriola que ha estat atenent durant tota la pandèmia pacients amb Covid-19, vacunant-se | Salut
Este dilluns 4 de gener s’ha iniciat la vacunació als professionals sanitaris a les Terres de l’Ebre. Concretament, s’ha començat la vacunació pel CAP l’Aldea i per l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.
 Durant esta setmana es continuarà la feina per tal de vacunar, si es compleix la previsió, un total de 450 professionals de l’Ebre. S’ha habilitat un formulari pels professionals sanitaris que la sol·licitin, amb una gran resposta fins al moment. 

Per altra banda, la vacunació a les residències a les Terres de l’Ebre continua a bon ritme. S’està administrant la primera dosi de la vacuna a tots els residents de Natzaret i Flix, i sempre que no hi hagi imprevistos s’espera poder començar a administrar la segona dosi a mitjans de gener. 

Esta setmana s’iniciarà la vacunació a les residències de Diocesana d'Ancians Sant Miquel Arcàngel, a la llar-residència per a gent gran d'Amposta, a la Residència L'Onada Golden Beach de Sant Carles de la Ràpita, la Residència assistida de Gandesa, la Residència de la gent gran d'Ascó, Residència Assistida per a Gent Gran Móra la Nova, la Residència assistida Centre Vima, Residència Asistida per a gent gran de Flix, la Residència Casa del poble del Perelló, Centre de Serveis L'Onada Alcanar, Residència d'avis de Batea, Residència assistida per a la gent gran de l'Ametlla de Mar, al Centre de Serveis l'Onada Tortosa i Residència d'Ulldecona. 
Precisament un dels factors que pot frenar la vacunació a residències son els brots. Actualment existeixen 2 residències amb brots actius: la residència de Jesús, a Tortosa, amb 30 residents positius, i la residència Centre Vima, amb 2 residents positius. Les residències de Deltebre i l’Onada de Tortosa són actualment centres taronja. 
Des del 24 de desembre, coincidint amb l’inici de les festes de Nadal, s’han confirmat 578 casos positius a la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre. Predomina el brot familiar, la qual cosa fa més difícil estudiar les cadenes de transmissió per arribar a l’origen de cada brot. L’índex de rebrot de la regió es troba avui en 492, mentre que la velocitat de propagació en 1,68. 

Pel que fa a l’ocupació dels centres sanitaris, este dilluns hi ha 10 pacients Covid a planta i 9 pacients covid a la UCI de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. 2 pacients covid a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre i 18 pacients covid a l’Hospital de la Santa Creu. 
Mar Lleixà, gerent de la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre, ha volgut agraïr “la bona feina que s’està fent per tal que la vacuna arribi a totes les residències i professionals el més aviat possible”, alhora que ha animat “a vacunar-se com a acte de solidaritat. Tot i això, Lleixà ha expressat que “les últimes dades epidemiològiques de la Regió no són bones”, alhora que demana “màxima precaució i seguir les mesures de seguretat i protecció vigents per tal de no arribar a una situació més crítica de la que ja estem patint a dia d’avui”.