L'Estat espanyol finança amb deute públic la indemnització als bancs pel projecte Castor

El Suprem va condemnar-lo a retornar 1.350 MEUR al Santander, Caixabank i Bankia

per Aguaita.cat , Terres de l'Ebre , 30 de desembre de 2020 a les 18:07 |
El vaixell de vigilància al voltant de la plataforma marina del projecte Castor, en una imatge d'arxiu. | ACN
L'Estat espanyol finançarà amb deute públic la indemnització al Banc Santander, Caixabank i Bankia que va fixar el Tribunal Suprem per la cancel·lació del projecte Castor de 1.350 milions d'euros més interessos des del moment de la reclamació. Per procedir al pagament que fixa la sentència de l'alt tribunal, es concedix una ampliació de crèdit destinada al Ministeri d'Hisenda de 638 milions d'euros, que té "caràcter d'ampliable". "Aquesta ampliació de crèdit es finançarà amb càrrec a deute públic", recull una disposició de l'executiu de Pedro Sánchez publicada este dimecres al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).
El crèdit "s'ampliarà fins l'import total de la sentència, finançant-se el seu import amb baixa en altres crèdits del pressupost de l'Estat", diu la disposició, que explica que l'Estat no disposa de recursos suficients al fons de contingència per pagar la indemnització de més de 1.350 MEUR als bancs.


El Santander, Caixabank i Bankia van finançar la indemnització a l'exconcessionària del projecte Castor Escal UGS -un 51% assumida pel Banc Santander, un 34% per Caixabank i un 15% per Bankia-. El Suprem va obligar l'Estat espanyol a retornar l'import avançat pels bancs.

 

Participació