Movem Tortosa continua demanant 1.000€ per comerç en ajuts de l’Ajuntament

El govern tortosí al·lega que preveure més dels 400 euros atorgats hauria pogut fer que les últimes empreses en sol·licitar-ne s'haguessen quedat sense ajut

Roda de premsa de Movem Tortosa, este dimarts.
Roda de premsa de Movem Tortosa, este dimarts. | Cedida
Redacció
29 de desembre del 2021
Actualitzat a les 16:04h
El grup municipal de Movem Tortosa ha tornat a reclamar este dimarts, en una roda de premsa, que el govern tortosí eleve l’import d’ajudes al comerç per compensar els perjudicis econòmics de la pandèmia de la Covid-19. La formació sosté que és possible incrementar la quantia dels ajuts a 1.000 euros, i explica que en la primera convocatòria s’han repartit 130.400€ (d’un total de 350.000 previstos), per a 326 establiments, de manera que li quadren els números elevant l’ajut a mil euros enlloc dels 400€ finalment atorgats.
“Ara s’han aprovat 150.000€ d’import total d’ajudes per a una segona convocatòria. Tot i que es preveu que el nombre d’expedients serà menor, si prenem en consideració els mateixos expedients de la primera convocatòria, quedarien 19.600€ que tampoc arribarien al comerç, sent un total de 239.200€ els que no podran servir d’ajuda als comerços que tant ho necessiten, demostrant que els 1.000€ d’ajudes per expedient que demanava l’oposició eren factibles”, exposa en una nota de premsa.

De fet, l’oposició ja havia presentat una moció al Ple de l’Ajuntament de Tortosa reclamant estos 1.000€ d’ajudes per establiment. El portaveu del primer grup de l’oposició Jordi Jordan remarca que “s’haguessen pogut donat estos 1.000€ i fins i tot més, però no s’ha fet per la manca de voluntat política i de sensibilitat davant dels sectors afectats mostrada pel govern sociovergent”, i afegix que “des de Movem Tortosa continuarem reclamant durant l’any vinent que estes ajudes siguen com a mínim de 1.000€, que és el que ha demanat l’oposició des del principi”.

Davant les declaracions fetes pel portaveu del grup municipal de Movem Tortosa, el govern municipal ha emès un comunicat en que lamenta que “una vegada més es vulga deformar la realitat per dificultar l'acció de govern”. En este sentit, explica que les quantitats de recursos que l'Ajuntament de Tortosa va preveure per a la primera tongada de subvencions i per a la segona tongada venen determinades pel padró d'empreses que poden sol·licitar els recursos. “Esta xifra fa que els diners que es poden atorgar a cada activitat siguen els 400 euros previstos. Preveure una aportació superior hauria provocat que les últimes empreses en sol·licitar-ho haguessen pogut quedar sense ajudes, en haver-se esgotat la partida”, afirma el govern.

Així mateix, apunta que el portaveu de Movem comet una errada quan es referix al
sobrant dels diners no sol·licitats de la primera tongada d'ajudes: els recursos no distribuïts no es poden disposar fins a la liquidació del pressupost, ja a la següent anualitat. “Per tant, no es poden sumar als recursos de la segona tongada”, exposa la nota. El segon tancament de les activitats va arribar al tram final de l'any, en un moment que la majoria de partides estaven esgotades o tenien compromesos els recursos. És per això que la xifra no va poder ser major que els 150.000 euros previstos, afegix el govern.