Inici dels cribratges comunitaris als instituts de Roquetes i Amposta

Este dimecres s’han iniciat els cribratges comunitaris a la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre amb l’institut de Roquetes

per Aguaita.cat , Roquetes, 2 de desembre de 2020 a les 19:27 |
Imatge de la realització d'una prova PCR | Salut
A partir d’este dimecres 2 de desembre s’han iniciat els cribratges massius a la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre, que s’allargaran durant les properes setmanes. Les proves s’han començat en centres educatius, en concret a l’institut de Roquetes. Amposta serà la següent a la llista, amb cribratges a instituts i centres d’adults, a partir de dimecres 9 de desembre.

Entre els centres educatius de Roquetes i Amposta hi ha una previsió d’aproximadament 4.000 PCR entre alumnat, professorat i personal. 


Estos cribratges permetran identificar casos asimptomàtics, tallar cadenes de transmissió i evitar contagis, protegint a la població més vulnerable del seu entorn, en col·laboració i coordinació amb el departament d’Educació i Ajuntaments dels dos Municipis. Estos cribratges es realitzaran als mateixos centres educatius per part de professionals de l’equip mòbil de l’atenció primària de l’ICS a les Terres de l’Ebre, coordinadament amb professionals de laboratori i serveis de vigilància epidemiològica.

Al llarg d’esta setmana i la vinent s’acabarà de concretar l’estratègia més ampliada a l’hora de realitzar els cribratges massius amb test antigènics ràpids. 


Mar Lleixà, gerent de la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre, ha recalcat que l’estratègia s’enfocarà a les necessitats i a l’estat de la regió: “Som conscients que durant aquesta època hi ha una sèrie de punts molt a tenir en compte a l’hora d’elaborar l’estratègia de cribratges i prestar-hi especial atenció, com pot ser per exemple la campanya de cítrics”. 

A més a més, Lleixà ha volgut recordar que malgrat les proves que s’estan duent a terme, “és vital que la població segueixi activa amb les mesures de seguretat. En cap cas un resultat negatiu en un test antigènic ràpid i/o PCR ha d’implicar una falsa seguretat i/o una baixada d’atenció durant les festes de Nadal”. 
 

 

Participació