El Delta de l'Ebre rep una nova estocada amb l'últim temporal

La Taula de Consens denuncia la "vulnerabilitat" de la zona i reclama ajuts per fer front als danys

La barra del Trabucador, novament trencada.
La barra del Trabucador, novament trencada. | Taula de Consens
Redacció
29 de novembre del 2020
Actualitzat a les 10:16h
Els representants de la Taula de Consens del Delta han denunciat este dissabte els danys ocasionats pel darrer temporal al Delta de l'Ebre. Asseguren que han assistit "impotents" a un nou trencament dels calaixos de l'Illa de Buda, així com de la barra del trabucador. També assenyalen que es viu una "situació límit" a la zona de la Marquesa, de la Bassa de l'Arena i de l'Arenal. És per això que reclamen al Govern de la Generalitat unes obres "d'emergència" que permetin afrontar el problema de forma "decidida i resolutiva". Demanen, doncs, una intervenció "immediata" amb els "6 milions d'euros de l'exercici pressupostari del 2020". Unes obres que s'haurien d'executar "abans que acabe l'any".

Pels representants de la Taula, esta realitat també ha de servir perquè es reconsidere "la insuficiència" de les obres d'emergència realitzades després de la tempesta Glòria. Paral·lelament, que es reoriente 'l'Estratègia Delta' amb l'objectiu de projectar "accions decidides i planificades" pel present immediat.

Segons l'organització, les actuacions "d'emergència" són l'única eina que té el Delta per fer possible el seu "futur". "És responsabilitat de tots fer tot allò que siga possible per salvar un espai únic de valor universal" ha subratllat.
 

Imatge de la zona de la Marquesa. Foto: Taula de Consens

 

Estat de la platja de l'Arenal, a l'Ampolla. Foto: Taula de Consens