SALUT

Les infermeres de Tarragona rebutgen que les farmàcies puguen fer tests d'antígens

El col·legi oficial subratlla que són establiments i que no estan condicionats per fer les proves

per Redacció , Tarragona, 19 de novembre de 2020 a les 12:27 |
Test d'antígens per detectar coronavirus. | Arxiu ND
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA) rebutja la possibilitat que les farmàcies puguen fer tests d'antígens per detectar la Covid-19 atès que són establiments i "no estan condicionades per fer este tipus de proves".

En un comunicat, la institució assenyala que les infermeres són "les professionals capacitades i amb formació específica" per realitzar la presa de mostres tant de les PCR com dels tets ràpids. A més, destaquen que cal prendre les proves amb la protecció adequada, en un lloc dedicat exclusivament a la recollida i on es garantisca la traçabilitat de la prova.


Per al CODITA, les farmàcies son establiments que no poden garantir estos requisits i que esta recollida l'han de fer les infermeres ja sigui en els CAP o en llocs habilitats per a realitzar estes mostres.

"No només tenim clar que les proves les han de fer les infermeres, sinó que ens preocupa com es pot garantir la seguretat de les persones que estan a la farmàcia al costat de qui s'està fent la prova i, alhora, com es garanteix la privacitat dels resultats de qui s'està fet la prova", explica Lluïsa Brull, presidenta del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Tarragona.

 

Participació