Reforesten la finca de l'ermita del Remei de Flix, afectada per l'incendi de juny 2019

La repoblació afectarà és de 10 hectàrees on es plantaran espècies autòctones resilients davant el canvi climàtic

per Redacció , Flix, 13 de novembre de 2020 a les 16:44 |
Visita a la zona d’actuació de Francesc Barbero, batlle de Flix, i Oriol Arola, coordinador tècnic dels treballs forestals del Pla d’Ocupació. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'empresa Sylvestris ha iniciat esta setmana els treballs de repoblament de la finca de l'ermita del Remei de Flix, afectada per l'incendi de juny de 2019. El projecte, que afecta un espai de més de 10 hectàrees, preveu reforestar este espai per convertir-lo en un bosc d'absorció de diòxid de carboni. També pretén protegir el sòl davant l'absorció, el foment i augment de biodiversitat, la creació de noves masses mixtes més resilients per al futur i la compatibilitat a curt termini amb usos de formació i oci. Les actuacions, finançades per la Fundació Repsol i que tenen la col·laboració de l'Ajuntament, han suposat la contractació de vuit treballadors locals per a les tasques, que s'allarqaran entre dos i tres setmanes.

La repoblació abastarà 8,5 hectàrees de la zona d'obaga, al marge esquerre, i dos a la solana, al dret. Les espècies que s'hi plantaran han estat seleccionades a partir d'un estudi que ha valorat el fet que siguen plantes autòctones, frugals i resilients davant del canvi climàtic. El projecte tindrà en compte també la presència d'arbustos que acompanyen els arbres i que tinguen capacitat rebrotadora i de regeneració en cas de futurs incendis.

 

Participació